Stödbandage och ortoser

Vi är specialister i stödbandage

Hos Seniorlife har vi ett stort urval av stödbandage. Oavsett vilken kroppsdel som ger anledning till besvär så kan du hitta ett stödbandage eller -förband som kan lindra problemet här.

Vi har alltifrån handledsskydd, tumskydd och knäbandage till bråckbälten och stomibandage. Se ytterligare ett urval av gördlar, mittellor, halskragar, höftskydd m.m.

Vi är specialister i stödbandage

Hos Seniorlife har vi ett stort urval av stödbandage. Oavsett vilken kroppsdel som ger anledning till besvär så kan du hitta ett stödbandage eller -förband som kan lindra problemet här.

Vi har alltifrån handledsskydd, tumskydd och knäbandage till bråckbälten och stomibandage. Se ytterligare ett urval av gördlar, mittellor, halskragar, höftskydd m.m.

Välj rätt bandage

Hos Seniorlife har vi många olika typer av bandage, som kan användas för många olika slags behov. Ett bandage har till uppgift att stötta, lindra och avlasta ett lokalt område av kroppen. Vi marknadsför olika bandage som kan användas från topp till tå – vi har faktiskt allt från halskragar till produkter för tåavlastning i den här kategorin.

Om du har råkat ut för en skada eller upplever skavanker i kroppen kan ett bandage vara en bra lösning. Du kanske har tennisarmbåge, ont i ryggen, droppfot eller annat, och behöver ett effektivt stöd, avlastning och/eller kompression under läkningsprocessen. Det, och mycket mer, kan ett bandage hjälpa till med.

Här kan du se ett axplock ur våra många olika typer av bandage:

  • Bråckbandage
  • Axelbandage
  • Handledsbandage
  • Tum- och handledsbandage
  • Stomibälte
  • Gördel

… och mycket mer.

Under varje enskild produkt hittar du all relevant information om användningssätt, så att du ska kunna hitta rätt bandage för ditt behov.

Det kan naturligtvis vara svårt att veta vilken typ av bandage som kan hjälpa dig på bästa sätt i din situation. Därför rekommenderar vi alltid att du talar med din läkare eller annan vårdepersonal, för råd och vägledning

Om du har generella frågor om våra bandage är du alltid välkommen att kontakta vår kunniga kundservice på mail@seniorlife.se.

Avlasta arm och axel med bandage

De flesta har någon gång upplevt att de, på något sätt, fått en skada i sin arm. Det kan till exempel vara ett benbrott eller en stukning, eller att det uppstått besvär i muskler och/eller leder på grund av sjukdom eller överbelastning.

När du använder en mitella får du avlastning och stöd för både armen och axeln och ger armen möjlighet att vila. På så sätt kan den skadade vävnaden läka i lugn och ro, och du minimerar smärtor och obehag under tiden.

Det är viktigt att din arm befinner sig i en 90 graders vinkel när mitellan tas på. Den ska helst hållas så nära kroppen som möjligt. Din mitella kan naturligtvis justeras med hjälp av justerbara remmar, så att du kan anpassa den exakt efter dina behov

Lyft foten enkelt med stödbandage

Om du är drabbad av droppfot finns det hjälp att få hos SeniorLife, i form av en droppfotsortros – även kallad droppfotsskena

Droppfot är när nerven som användas för att lyfta framfoten är försvagad. Detta får foten att hänga nedåt, vilket kan ge stora problem för den drabbades rörlighet.

Som tur är kan du enkelt lindra problemet med en droppfotsskena, som lyfter upp framfoten när du går så att du inte snubblar och faller. Droppfotsskenor kan användas både med och utan sko (kom ihåg att välja rätt produkt) och de är mycket diskreta.

I många tillfällen är droppfot ett övergående tillstånd, beroende på den underliggande orsaken. När tillståndet är pågående kan du med fördel använda en droppfotsskena. Den kan göra en stor skillnad för ditt välbefinnande i dina dagliga aktiviteter.

Slipp axelproblem med axelbandage

Hos SeniorLife kan du köpa bandage i hög kvalitet, alla med fokus på stöd och komfort. Om du har problem med smärta i axeln kan du ha nytta av ett avlastande och smärtlindrande axelbandage.

Smärtor i axeln är en vanlig åkomma som ofta beror på en skada i ledkapseln, eller svag muskulatur i axeln. Om du använder ett axelbandage får du rätt stöd och stabilisering under aktivitet. Detta gör att du kan behandla smärtorna på ett effektivt sätt. Du kan välja mellan många olika axelbandage, alla är i hög kvalitet och bekväma att bära.