Stöd för gravida

Gravidbälten och stödbandage för gravida

Redan tidigt i graviditeten kan du uppleva problem med t.ex. svullna ben. Foglossning är tyvärr också en åkomma som en del får problem med under graviditeten. Som tur är kan du få ett bra stöd med hjälp av ett graviditetsbälte eller stödstrumpbyxor från Seniorlife.

Gravidbälten och stödbandage för gravida

Redan tidigt i graviditeten kan du uppleva problem med t.ex. svullna ben. Foglossning är tyvärr också en åkomma som en del får problem med under graviditeten. Som tur är kan du få ett bra stöd med hjälp av ett graviditetsbälte eller stödstrumpbyxor från Seniorlife.

Sätt fallande sortering

2 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

2 artiklar

per sida

Smärtor i benen

Redan tidigt i graviditeten kan det uppstå problem med svullna ben, som kan bli värre senare i graviditeten. Eftersom vikten ökar genom graviditeten, påvärkas också blodkretsloppet, och du kan få svullna ben och fötter. Du kan också känna av trötthet, tyngdkänsla eller kramp i benen, och du kan även få åderbråck.

Dessa problem kan enkelt avhjälpas med stödstrumpor. Det finns speciella stödstrumpbyxor för gravida, en strumpbyx med extra vidd för magen. Även vanliga stödstrumpor hjälper bra mot svullna og tunga ben, sätt gärna på strödstrumporna direkt när du ska gå upp, och använd dom hela tiden du är vaken.

Foglossning

Det är vanligt med smärtor i bäckenområdet och ländryggen under en graviditet, och ibland kommer det även till foglossning. Har man varit gravid tidigare och haft smärta i bäckenområdet, är det större risk att det händer igen under senare graviditeter. Hos de flesta försvinneer problematiken efter förlossning, eller i samband med avslutad ammning. Foglossning upplevs av många som mycket begränsande och jobbig. Här kan ett bäckenbälte vara en bra hjälp, som gör det möjligt att klara av vardagen aktiviteter och minskar smärtorna. Ett bäckenbälte ger också stöd till ländryggen, som också ofta är smärtplågad. Våra bälten sitter under magen och trycker därför inte på magen.

Bra stöd med ett gravidbälte

Seniorlife marknadsför stöd till hela kroppen och för nästan alla behov – därför hittar du också en kategori med bäckenbälten och stödbälten till gravida.

Ett gravidbälte kan vara en väldigt bra lösning till följande besvär och problem:

  • Foglossning
  • Ömhet i bäckenet
  • Smärtor i ländrygg

Foglossning är tyvärr ett tillstånd som många får problem med under graviditeten – för vissa kvarstår det även en tid efter graviditeten. Foglossning uppstår på grund av att hormonet relaxin ökar när man är gravid. Relaxin mjukgör ledbanden så att bäckenet lättare kan utvidga sig vid födseln.

Dock kan detta medföra att lederna bliver felställda eller förskjutna vilket kan ge den gravida stora besvär och smärtor.

För att avhjälpa dessa smärtor finns det speciella gravidbälten som är elastiska i olika grader. En del gravidbälten ger även stöd till ländryggen där man ofta kan ha ont. Bältena sitter under magen och klämmer inte. Ett gravidbälte har även väldigt bra effekt på ryggsmärtor som uppstått i samband med graviditet.

Hitta rätt gravidbälte

En graviditet är lyckligtvis en underbar upplevelse och en spännande tid. Kroppen förändrar sig från vecka till vecka under hela graviditeten men tyvärr sker det inte alltid utan problem. Hos Seniorlife kan du köpa gravidbälten och bäckenbälten som avlastar besvär i förbindelser med foglossning

Våra gravidbälten kan användas under graviditetens alla stadier eftersom de kan justeras och utvidgas i takt med att magen växer.

Fördelen med bältena är att de lyfter upp magen så att känslan av tyngd i bäckenområdet reduceras

Om du upplever stora smärtor och besvär eller önskar maximalt stöd kan vi rekommendera det här graviditetsbältet som är utrustat med skenor i ryggen. Skenorna förbättrar även din kroppshållning och reducerar ryggsmärtor.

Så använder du ditt gravidbälte

Ett gravidbälte ska placeras precis vid höften så att bältets översida sitter under höftbenet, om du är osäker kan du jämföra det med säkerhetsbältet i bilen - alltså ganska långt ned. När du har placerat bältet korrekt ska det spännas tills du uppnår ett behagligt stöd och en bekväm avlastning av bäckenet.

Du kan använda ett gravidbälte efter behov, men det är till störst hjälp när du är i rörelse. Var uppmärksam på att kroppen snabbt kan vänja sig vid det extra stödet och därmed bli ”lat”. Det är därför viktigt att du inte använder bältet hela dagar utan ger kroppen möjlighet att aktivera de muskler som stöds av bältet. Alla våra gravidbälten är flexibla och justerbara, och därmed lätta att använda. De fästs och anpassas enkelt med kardborreband

Utöver detta finns vissa gravidbälten i olika grundstorlekar (längder -  du hittar alltid en storleksguide under varje enskild produkt. Längden kan fortfarande justeras och utvidgas efter behov.

Om du har frågor om våra gravid- eller bäckenbälten så är du alltid välkommen att skriva till vår vänliga kundservice på mail@seniorlife.se