Diabetesstrumpor, flera färger

Kilde® diabetesstrumpor är tillverkade i bomull av hög kvalitet. Bomullen är en fin blandning mellan långa och korta bomullsfibrer som ger en långtidshållbar socka med hög komfort, som känns mjuk och behaglig mot huden.

Strumporna har en lös resår som inte klämmer åt vid ankeln samt en mycket liten tåsöm, vilket minskar risken för tryckmärken.

75,00 kr
Varunr.
150487G
Skriv ut

Hög komfort med diabetesstrumpor

Om du har diabetes kan du uppleva att dina fötter och ben svullnar upp och känns tunga och trötta, speciellt på kvällen. Om du använder vanliga strumpor kan sömmarna och resårkanten lätt irritera och strama obehagligt om benet. Därför är det en väldigt bra idé att byta ut dina vanliga strumpor mot diabetesstrumpor, som lindrar trycket runt foten.

Det finns många fördelar med att köpa diabetesstrumpor:

  • De är mjuka och behagliga
  • De stramar inte om benet (eftersom de inte har resårkant)
  • De lämnar inte märken och skaver inte
  • De är lätta att klä på

Med det sagt är du garanterad hög komfort – till ett bra pris.

Trots namnet kan dessa strumpor inte bara användas av  dem som har diabetes, utan av alla som vill ha en behaglig strumpa i god kvalitet som inte stramar eller irriterar. Du kan till exempel med fördel använda strumpan om du besväras av svullna fötter av andra orsaker.

Om Kilde® diabetesstrumpor

De här fina diabetesstrumporna finns i flera färger – välj mellan svart, beige, mörkblå och mörkgrå. Utöver det finns de i flera olka storlekar som passsar till alla vuxna fötter. Produkten är i god kvalitet och designad så att den håller länge, även efter många tvättar.

Strumporna är mycket elastiska och de sitter tätt runt om foten, men utan att strama. De är också helt fria från besvärande sömmar.

Material: 

  • 75% Bomull
  • 2% Elastan
  • 23% Polyamid

Specifikationer:

  • Tvättas i 60°C
  • Unisex
  • Finns i flera färger

Vikten av fotvård vid diabetes

Det är extra viktigt att ta hand om dina fötter om du har diabetes. Sjukdomen reducerar nämligen känseln i fötterna och därmed märker du inte alltid om strumporna stramar eller skorna skaver

Med en diabetesstrumpa bidrar du till att ta hand om dina fötter, men det är också viktigt med bra, fotformade skor som motverkar skavsår. Om du är på utkik efter bekväma skor kan du se vårt urval av vardagsskor, tofflor och specialskor genom att klicka – HÄR.

Få enkelt på dina strumpor med en strumppådragare

Om du har svårt att få på dig strumporna kan du prova en strumppådragare. Det här praktiska verktyget är designat för att göra det lättare att få på strumporna genom att du inte behöver böja dig framåt. Hos SeniorLife kan du köpa strumppådragare i olika modeller som alla är lätta att använda. Vi har till exempel stativ där du enbart sätter fast strumpan och glider ned i den. Strumpstativen kan köpas i korta och långa modeller, beroende på hur lång strumpa man har.   

Se vårt urval av praktiska strumppådragare - HÄR.