Halksäker duschmatta med sugproppar

Duschmatta till badrummet med runda knoppar på ovansidan som gör att man står mer stabilt. På undersidan har duschmattan sugproppar som gör att mattan ligger stadigt på golvet och hindrar den att flytta sig under användning.

Duschmattan är vit och finns i två storlekar: 40x70 cm och 54x54 cm.

179,95 kr
Varunr.
250752G

Halksäker matta till duschen och badrummet

Med den här badmattan i gummi optimerar du enkelt säkerheten i badrummet

Kombinationen av tvål och vatten kan fort förvandla badrummet till en skridskobana och därmed öka risken för att halka och ramla. Om du är äldre eller svag är det extra viktigt att halksäkra ditt badrum – detta kan du göra på ett snabbt och enkelt sätt med hjälp av en duschmatta.

Den här badmattan kan både användas i duschen och i badkaret – eller på andra ställen där du behöver halksäkra ditt golv. Mattan är tillverkad i gummi och är mjuk att kliva på. De små sugpropparna på undersidan ser till att mattan ligger stilla och att du står stadigt.

Gör ditt badrum säkrare

Det finns många fördelar med att välja en halksäker matta – här är en lista på de vanligaste:

  • Optimerar säkerheten och reducerar risken för fall
  • Mjuk och behaglig att kliva på
  • Skyddar mot kallt golv
  • Kan användas i duschen och i badkaret
  • Lätt att göra ren med en trasa

Hos Seniorlife hittar du även många andra halksäkra underlag och produkter till badrummet men även till hemmets övriga rum. HÄR kan du se urvalet.

Så väljer du en halksäker duschmatta

Hos Seniorlife marknadsför vi endast duschmattor i hög kvalitet, som alla ökar säkerheten i badrummet .

Det är naturligtvis viktigt att välja en duschmatta som passar i längd och bredd. Den här duschmattan finns i två olika storlekar 40 x 70 cm och 54 x 54 cm. Till badkaret är det oftast den avlånga versionen som passar bäst.

Kom ihåg att mattan naturligtvis kan användas var som helst i badrummet. Du kan till exempel använda den som ett halksäkert och bekvämt underlag framför toaletten eller handfatet. Ofta kan det vara en bra idé att ha fler än en halksäker matta i badrummet.

Mattan rengörs enkelt med tvål och vatten. Innan du börjar använda mattan rekommenderas det att tvätta rent ytan på golvet eller badkaret först.

Kom ihåg att tvätta mattan regelbundet för att undvika att bakterier bildas, därmed uppnår du god hygien.