Ljumskbråckbandage, Ensidigt

Ljumskbråckbandaget består av en kudde som håller in bråcket. Kudden hålls på plats med ett elastiskt band runt höften, som suppleras med en lårrem. Höftbandet och benremmarna kan justeras i längd.

Bråckbandaget är för män.

1399,95  kr
Varunr.
811100G
Skriv ut

Lindra obehag med ett enkelsidigt bråckbandage

Ljumskbråck är en av de vanligaste formerna av bråck och många kommer någon gång att uppleva detta. Bråck kan bland annat uppstå i samband med tunga lyft, ihållande hosta eller försvagad ärrvävnad efter operation, men det kan även vara ett medfött tillstånd.

Med ett ljumskbråckbandage kan du effektivt lindra de besvär och obehag som detta tillstånd medför. Det här bråckbandaget är ensidigt men du kan också köpa dubbelsidiga bråckbandage.

Ett bråckbandage fungerar genom att det håller in ljumskbråcket så att du slipper smärtor och obehag i vardagen.

Hur hjälper ett bråckbandage mitt ljumskbråck?

Ett ljumskbråckbandage hjälper dig på ett effektivt sätt med följande:

  • Håller bråcket på plats och lindrar besvär
  • Förebygger att bråck uppstår (t.ex. i samband med hårt fysiskt arbete, eller efter operation i magen där du är extra sårbar)
  • Hindrar att bråcket förvärras

Om du är besvärad av ljumskbråck, eller är i riskgruppen för att utveckla det, Kan du ha väldigt stor nytta av det här bråckbandaget. Det är bekvämt att bära och ger en behaglig känsla av lindring.

Du väljer bråckbandaget till höger eller vänster sida av kroppen, beroende på var bråcket sitter.

Finns i 4 storlekar (till höger eller vänster sida):

  • Bråckbandaget finns i storlekarna: 85 cm, 95 cm, 105 cm och 115 cm. 
  • Storleken hittas genom att mäta omkretsen runt höfterna. På bilden kan du se var bråckbandet sitter (ej i midjan). Mäter du endast 1 cm mer än angivet mål ska du gå upp en storlek. Exempel: ditt mått är 96 cm - välj 105 cm (95 cm kommer att vara för litet).

rengör du ditt bråckbandage

Det är viktigt att följa instruktionerna för produkten för att den ska hålla så länge som möjligt. Läs alltid bruksanvisningen.

Vägledning för rengöring:

  • Bråckbandaget handtvättas i ljummet vatten med mild tvål (ulltvättmedel eller mild cremetvål). Bråckbandaget rullas sedan in i en handduk för att vattnet ska sugas ut. Får ej läggas på ett värmeelement eftersom det kommer att förstöra skinnet och elasticiteten
  • Bråckbandaget får INTE maskintvättas eller torktumlas.

Upptäck fler bråckbandage hos oss

Hos SeniorLife har vi ett väldigt stort urval av bandage till hela kroppen – detta inkluderar naturligtvis även bråckbandage. Du hittar flera olika typer av gördlar som är utformade för att hålla bråcket på plats genom behaglig kompression.

Vi marknadsför både enkelsidiga bråckbandage som detta men också dubbelsidiga bråckbandage och gördlar. Klicka här för att se hela vårt urval av bråckbandage.

Om du behöver hjälp i samband med ett köp är du välkommen att kontakta vår hjälpsamma kundservice mail@seniorlife.se som är tillgängliga på vardagar.

 

 

Mer information
Kön Unisex
Torktumlare Nej
Tvätt Handtvätt