Rygg- och ländkuddar

Få rätt stöd med en rygg- eller ländkudde

En ryggkudde är ett bra hjälpmedel för att lindra och förebygga smärta i rygg och ländrygg. Hos SeniorLife finns flera olika modeller som ger ett bra stöd - utan att kompromissa med komforten.

Så därför - vänta inte för länge – räta på ryggen, och köp din ryggkudde redan i dag.

Få rätt stöd med en rygg- eller ländkudde

En ryggkudde är ett bra hjälpmedel för att lindra och förebygga smärta i rygg och ländrygg. Hos SeniorLife finns flera olika modeller som ger ett bra stöd - utan att kompromissa med komforten.

Så därför - vänta inte för länge – räta på ryggen, och köp din ryggkudde redan i dag.

Sätt fallande sortering

14 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

14 artiklar

per sida

Undvik ryggsmärtor med en rygg- eller ländkudde

Det är viktigt att lyssna till sin kropp. Har man ont i ryggen eller länden kan det vara kroppens sätt att tala om för dig att du sitter fel. Men det finns ingen anledning att vänta tills smärtorna redan har kommit. Med en rygg- eller ländkudde kan man aktivt förebygga dessa skador och lindra smärtor, som belastande sittställningar kan medföra.

Om man redan har problem med ryggen och länden har flera av våra kuddar en lindrande effekt som tar hand om de existerande smärtorna. Var noga med att ta din kropps signaler på allvar – vi hjälper dig gärna med att hitta den bästa lösningen för dig.

När du införskaffat en rygg- eller ländkudde är du på god väg att uppnå en bättre kroppshållning och hälsosammare rygg

Det finns många olika ryggkuddar

Många av oss har en tendens att sjunka ihop när vi sitter ned. Det är ett vanligt problem som uppstår när man sitter mycket, till exempel om man är rullstolsburen eller arbetar på kontor. Omedvetet kröker man ryggen och trycker ihop den på ett sätt som fort kan ge obehag och smärtor, speciellt på sikt. Som tur är kan en bra rygg- eller ländkudde förbättra din sittställning avsevärt – och därmed även din rygg.

Hos SeniorLife har vi flera olika typer av ryggkuddar, som kan hjälpa dig att bli av med dina smärtor. Våra kuddar finns i flera olika modeller och färger. Vi har kuddar till den rullstolsburne som behöver hjälp och stöd för att inte sitta snett i rullstolen. Vi har också uppblåsbara rygg- och ländkuddar som är otroligt lätta att justera

Därför ska du tänka på din hållning

Det är viktigt att ta hand om sin kropp hela livet och det gör du bland annat genom en bra kroppshållning. En dålig kroppshållning kan nämligen resultera i smärtor och spänningar i ryggen. Därför är det en bra idé att ta reda på om det är behov för förbättring inom detta område.

Man måste vara beredd att göra en insats för att göra upp med en dålig kroppshållning och det kan vara svårt att komma ihåg att räta på ryggen – speciellt om man har varit van vid det motsatta under en längre tid.

Om du behöver förbättra din kroppshållning är en ländkudde en riktigt bra investering för din rygg. Det smarta med ländkudden är att den ser till att du sitter ergonomiskt korrekt utan att du behöver tänka på det själv.

Det är också viktigt att hålla kroppen aktiv för att förebygga smärtor, bland annat genom träning och övningar. När musklerna stärks ökar blodcirkulationen och ger dig bättre flexibilitet vilket är fördelaktigt för hela din kropp.

Avlasta och lindra smärtor med en ryggkudde

Om du lider av smärtor i länden bör du leta efter en bra ländkudde eftersom den är designad för att ge stöd i svanken. Detta gör att man sitter mer upprätt och ergonomiskt korrekt.

Ländkudden placerar du nederst i din fåtölj eller säte så den passar in i ländens naturliga svank. När du intar denna ställning sitter du med rak rygg och faller inte ihop i överkroppen.

Det kan ta lite tid att vänja sig vid en ländkudde om du suttit på fel sätt under en längre tid. Du kommer troligtvis märka att dina muskler får jobba på ett annat sätt när du plötsligt sitter i en upprest position – men din rygg kommer att tacka dig i det långa loppet!