Sängbord & småmöbler

Nattduksbord, sängbrickor och andra småmöbler

På den här sidan hittar du ett urval av många olika sängbord - med och utan hjul - som kan vinklas, vilket underlättar betydligt om man vill äta eller läsa i sängen. Du hittar också andra praktiska  småmöbler som sänghästar och pallar.

Nattduksbord, sängbrickor och andra småmöbler

På den här sidan hittar du ett urval av många olika sängbord - med och utan hjul - som kan vinklas, vilket underlättar betydligt om man vill äta eller läsa i sängen. Du hittar också andra praktiska  småmöbler som sänghästar och pallar.

Bekvämt och trivsamt med ett sängbord

Med ett sängbord kan du förvara dina saker nära sängen. Där har du till exempel dina läsglasögon, din medicin, eller ställer ett glas vatten inför natten. Om du tillbringar mycket tid i sängen är ett bra sängbord en helt oumbärlig möbel, eftersom du behöver ha dina viktigaste saker nära till hands.

På SeniorLife säljer många olika typer och modeller av sängbord som är speciellt designade att göra vardagen enklare. Vi har bland annat sängbord som du också kan använda som sängstativ och vi har smarta brickbord och sängbord som ger dig möjlighet att äta i sängen på ett enkelt och bekvämt sätt.

Här på sidan kan du bli klokare på våra många olika slags sängbord och deras smarta funktioner så du kan välja precis det som passar dig.

Vi har också många andra småmöbler som kan hjälpa dig i vardagen. Det kan till exempel vara en praktiskt pall, med eller utan gung-funktion. En gung-pall ger dig möjlighet att hålla igång blodcirkulationen om du sitter ned under längre perioder. Vi har även andra småmöbler, som smarta rullbord och ryggstöd, som är praktiska och kan underlätta din vardag.

Ett sängbord med fler användningsområden

Man kan naturligtvis använda ett sängbord på andra ställen än vid sidan av sängen. Det kan också användas som bord till din fåtölj och är speciellt praktiskt om du vill inta dina måltider härifrån. Då kan ett fåtöljbord med hjul och extra breda ben vara en god idé.

Alla sängbord som finns hos SeniorLife är utrustade med hjul som gör det lätt att flytta bordet och justera det allt efter behov. Du kanske behöver kunna vrida bordet in över sängen när du ska äta eller läsa, eller behöver skjuta det åt sidan så du får mer plats att ta dig upp ur sängen, På många av borden är hjulen utrustade med en liten låsmekanism så att bordet inte råkar rulla iväg. Du finner specifikationerna under varje enskild produkt.

På samma sätt är alla våra bord justerbara i höjden, så att du kan anpassa dem efter din säng eller fåtölj.

Hitta ett sängbord som passar ditt behov

När du ska välja ditt sängbord ska du börja med att fundera över vilka funktioner du vill ha. Här får du en beskrivning av de två av de viktigaste funktionerna.

  • Sängbord som kan vinklas: Den här typen av sängbord är ytterst praktisk om du till exempel tycker om att läsa eller lösa korsord i sängen. Dessa bord är utrustade med en smart justerbar bordsskiva som kan vinklas i ett bestämt antal grader. Detta betyder att du kan ställa en bok, Ipad eller tidning på bordet den och därmed läsa i sängen. Borden har en liten kant som gör att föremålen inte glider ned  och faller av. Om du tycker att ett sådant här bord är intressant men dessutom vill ha en horisontell bordskiva att ställa dina saker på kan vi rekommendera ett sängbord med två bordsskivor, där den ena kan vinklas och den andra förblir horisontell så du kan använda den till exempel glas och tallrikar.
  • Sängbord som passar över sängen: Ett annat viktigt element som du bör ta ställning till är huruvida sängbordet ska kunna placeras in över sängen. Här ska du titta efter ett sängbord med underställ som kan skjutas in under sängen. Det kan till exempel vara vårt smarta sängbord- /fåtöljbord med hjul. Var uppmärksam på att de flesta av våra sängbord med bordsskiva som kan vinklas, är utrustade med ett ställ som kan skjutas i under sängen.

Köp sängbord i hög kvalitet hos Seniorlife

Som supplement till ditt sängbord kan du också välja en smart sängbricka som gör det möjligt att äta i sängen eller fåtöljen utan problem. 

Oavsett vilken typ av bord du är ute efter – ett praktiskt sängbord eller an smart sängbricka – så hittar du det hos oss. Vi på Seniorlife är noga med att välja ut produkter som är på topp när det gäller kvalitet men samtidigt till förnuftiga priser så du får det bästa av två världar. Våra sängbord och brickbord är naturligtvis inget undantag och diu kommer alltid kunna hitta en modell som passar dig.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på mail@seniorlife.se om du har frågor eller behöver råd. Vi hjälper dig gärna!