Doppskor och övrigt tillbehör

Doppskor, käpphållare och annan praktisk utrustning

En doppsko är en produkt som du sätter längst ned på till exempel en käpp, krycka eller gåstativ för att öka hjälpmedlets stabilitet. På den här sidan hittar du doppskor i många olika modeller och färger som är halksäkra, stabila eller flexibla. Du hittar också annat tillbehör som vanliga och magnetiska käpphållare samt handledsremmar till käppar.

Doppskor, käpphållare och annan praktisk utrustning

En doppsko är en produkt som du sätter längst ned på till exempel en käpp, krycka eller gåstativ för att öka hjälpmedlets stabilitet. På den här sidan hittar du doppskor i många olika modeller och färger som är halksäkra, stabila eller flexibla. Du hittar också annat tillbehör som vanliga och magnetiska käpphållare samt handledsremmar till käppar.

Sätt fallande sortering

22 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

22 artiklar

per sida

Doppsko – en enkel lösning

Ibland är de enklaste lösningarna helt enkelt de bästa. En doppsko är en enkel uppfinning som är ett bra exempel på detta – en lösning som du har stort utbyte av utan att det överbelastar din budget. I all sin enkelhet reducerar den slitaget på dina golv, när de används på en fåtölj, stol eller annat föremål. Ett extra plus är att en doppsko också har en stötdämpande och halksäker effekt, vilket kan kännas tryggt om du har svårt att gå och använder käpp.

På den här sidan hittar du många olika doppskor i olika storlekar och färger, vilket ger dig möjlighet att välja den som passar bäst för dina behov och önskemål. Vi säljer även många andra smarta tillbehör till käppar – till exempel praktiska käpphållare eller väskor som du kan förvara din käpp i.

I texten nedanför finns mer information om fördelarna med doppskor och en guide till hur du enkelt monterar dem på din käpp eller dina stolsben - så läs vidare om du vill veta mer om denna praktiska och allsidiga gummiplupp.

Många fördelar med doppskor

En doppsko är en gummifot till både möbler och käppar men kan även användas till diverse andra ändamål. Oavsett vad du tänkt använda den till har den lilla smarta uppfinningen många fördelar. Här är en lista över de viktigaste av dem:

Reducering av slitage: Golv – speciellt trägolv – får fort märken och repor som inte ser särskilt snyggt ut. Om du till exempel har trägolv som du är rädd om, är en doppsko en perfekt lösning. Du skonar ditt golv betydligt mot slitage genom att montera en doppsko på din käpp eller dina stolsben. Resultatet blir att dina golv håller sig snygga och bevarar sin fina yta. Du kan naturligtvis även använda doppskor till stolar eller bord, och även här skona golvet.

Halksäkert: När du använder käpp är det särskilt viktigt att du inte riskerar att halka, och detta kan en doppsko hjälpa till med. Våra doppskor är tillverkade i ett  gummimaterial som både optimerar halksäkerheten men även har en stötdämpande effekt. Det är också en stor fördel med doppskor på vintern när det är halt utanför. Ta till exempel en titt på den här halksäkra doppskon som finns i flera olika storlekar så att du kan hitta en som passar din käpp.

Stabilisering: En doppsko hjälper dig också med balansen eftersom den har en god stabiliserande effekt. Här har du möjlighet att köpa en extra stabiliserande doppsko med en bredare diameter längst ned som gör det ännu lättare för dig att hålla balansen och därmed gå mer säkert.

Stötdämpning: En stor fördel med en doppsko är att den är stötdämpande, vilket gör att du slipper obehagliga stötar genom kroppen när käppen möter golvet eller marken när du går. Doppskon är nämligen tillverkad i gummi som ger en mjuk känsla och gör promenaden mer bekväm och skonsam. Som ett extra plus är doppfoten även ljuddämpande.

Med hjälp av den här enkla, smarta uppfinningen kan du göra din vardag lättare på flera olika sätt.

GUIDE: Montera doppskon korrekt

När du ska köpa en doppsko till din käpp ska du försäkra dig om att du väljer rätt storlek, så att den passar det tilltänka ändamålet.

Du kan köpa doppskor hos SeniorLife i storlekar från 14mm till 22mm i diameter. Du tar reda på rätt storlek genom att mäta diametern på käppen eller stolsbenet som du vill använda doppskon på. När du hittat rätt storlek träder du på doppskon utanpå benet, längst ned, och käppen eller stolen är klar att använda

Vi har också doppskor i olika färger om du önskar något annat än den klassiska svarta eller grå modellen. Du kan bland annat köpa Kowsky doppsko som finns i både blå, lila eller turkos så att du kan sätta din personliga prägel på din käpp eller krycka.

Doppskorna som vi säljer på SeniorLife är primärt tänkta att passa till käppar, kryckor och andra gåhjälpmedel men i princip är det bara fantasin som sätter gränser för hur de kan användas. Du kan till eksempel enkelt använda din doppsko till stolsben så att du både halksäkrar dina stolar och skyddar dina golv. Oavsett vad du tänkt använda dina doppskor till ska du bara vara säker på att du har hittat rätt storlek så ben och doppsko passar ihop.

Doppsko i god kvalitet

Att förena prisvänlighet och kvalitet är viktigt hos oss på SeniorLife, och våra doppsko och tillbehör är inget undantag. På den här sidan hittar du massor av doppskor till priser för alla – utan att kompromissa med kvaliteten. Våra doppskor är tillverkade i solitt och slitstarkt gummi och är designade för att hålla länge.

En doppsko kostar som tur är inte särskilt mycket, så när det en dag är dags att byta ut den, är det lätt att bara köpa en ny. Du kan också förbereda dig med att köpa flera åt gången, så att du alltid har en extra doppsko att byta med ut mot den gamla.

Om du har frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice info@seniorlife.se så hjälper vi gärna till.