Kryckor

Kryckor - för dig som behöver extra stöd

Om du ofta använder käpp när du går, kan det vara en god idé att införskaffa en krycka istället. Med hjälp av kryckans armstöd ökas stabiliteten och du löper mindre risk att få ont.

Kryckor - för dig som behöver extra stöd

Om du ofta använder käpp när du går, kan det vara en god idé att införskaffa en krycka istället. Med hjälp av kryckans armstöd ökas stabiliteten och du löper mindre risk att få ont.

Sätt fallande sortering

11 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

11 artiklar

per sida

Uppnå bättre stöd med kryckor

Plågas du av en skada i foten eller höften, och får därmed ont när du ska röra dig runt omkring? Då är det en bra idé att införskaffa ett par kryckor. Med kryckor flyttar du upp vikten till armen och undviker helt att stödja på den skadade foten eller höften.

Vi har kryckor som kan fällas ihop och justeras i höjden, ytterligare har vi kryckor som är anpassade till både långa och korta personer. På så sätt kan du alltid hitta en krycka som passar dig, din kropp och ditt behov.

  • KOM IHÅG! Din krycka ska användas i motsatt sida av det skadade benet. Det betyder att om du har en skada i vänster ben, så ska du använda din krycka i höger sida.

Välj mellan många bra kryckor

Om du har skadat benet eller foten och behöver avlastning av området under en period, kan du behöva kryckor. Det smarta med en bra krycka är att den ger dig möjlighet att fortsätta röra dig, utan att behöva lägga vikt på det skadade området.

Det är av största vikt att modellen passar dig perfekt. Det vet vi på SeniorLife och just därför har vi en mängd kryckor som ger dig precis det stöd du behöver.

Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till höjden på dina kryckor. Du kan med stor fördel välja en krycka som kan justeras i höjden, så att du kan ställa in den exakt efter din längd.

  • Så justerar du din krycka i höjden: För att ställa in dina kryckor i korrekt höjd ska du stå i upprätt position och placera armarna längs kroppen. Därefter mäter du distansen från mitt på handleden och ned till marken. Detta avstånd ska vara samma avstånd som översidan av kryckans handtag och ned till marken.

Köp praktisk hopfällbar krycka

Om du vill ha din krycka med dig på resan, eller om du ofta behöver transportera den från ställe till ställe, är det en fördel med en hopfällbar krycka. Ta till exempel en titt på den här hopfällbara kryckan i svart aluminium och mjukt grepp i plast.

Alla våra hopfällbara kryckor fälls enkelt ihop och ut igen, och går att justera i korrekt höjd till dig. Det är viktigt att kryckan är anpassad till dina mått, så att du undviker att belasta kroppen på fel sätt.

Vi har kryckor med anatomiska handtag

Hos SeniorLife hittar du övervägande kryckor med anatomiskt utformade handtag, som säkerställer ett korrekt och extra behagligt grepp om kryckan. Anatomiska handtag betyder att de är formade efter handen. Det är en stor fördel med ett anatomiskt grepp när du ska placera en stor del av din kroppsvikt här.

  • KOM IHÅG!  Om du väljer en anatomisk krycka är det viktigt att du väljer en till den rätta sidan, eftersom handtaget är designat för att passa till antingen höger eller vänster hand.

Det är lite av en smaksak om man väljer en krycka med anatomiska, mjuka eller hårda handtag. Det beror även på hur mycket, och hur länge du ska använda din krycka.

Du kan också välja kryckor med mjuka handtag. Mjuka handtag kan vara en fördel om de ska användas under en längre period, eftersom det känns mer behagligt för händerna. Bland vårt sortiment av kryckor med mjuka handtag hittar du till exempel denna Krycka med Softgrepp som ger dig ett behagligt och mjukt grepp.

Om du vill göra din krycka ännu mer bekväm, kan du köpa en självhäftande mjuk vaddering som enkelt klistras fast på hand- och armgrepp.

Vill du veta mer?  Frågor och svar

Vad är skillnaden på en krycka och en käpp?

Kryckor används oftast av personer som har skadat benet eller foten, eller nyligen opererats, och behöver avlasta benet i en begränsad period. En vanlig promenadkäpp är däremot ett hjälpmedel som ger ett lättare stöd till äldre och personer med svårigheter att gå, på daglig basis.

Kan en krycka från SeniorLife justeras i höjden?

Ja! De allra flesta kryckor vi säljer hos SeniorLife kan justeras i höjden. Det är väldigt viktigt att du justerar din krycka korrekt så du inte felbelastar din rygg och dina armar.

Bör jag använda en eller två kryckor?

Du bör gå med två kryckor, om du behöver full avlastning för benen. Med två kryckor kan du nämligen bära hela din kroppsvikt med överkroppen. Om du däremot kan stödja litegrann på ditt dåliga ben, kan det ofta räcka med endast en krycka. Här ska du gå med kryckan i motsatt sida av det skadade benet.