Rullatorer

Rör dig säkert med din rullator

En rullator är ett hjälpmedel, som på en och samma gång ger dig trygghet när du ska förflytta dig runt, och frihet att komma dit du vill. En rullator har många fördelar för dig som använder den. Med en rullator kan du hålla balansen och du kan komma säkert hem när du är ute och handlar, och har även möjlighet att sätta dig, om så behövs, innan du går vidare.

En rullator kan vara det perfekta  hjälpmedel för dig som gärna vill kunna röra dig fritt, även när du är ensam. Den ökar din självständighet och ger dig därmed ett aktivare liv. Vi har både rullatorer för utomhus och inomhus bruk, de finns med både väska och sitt möjlighet, men också helt enkla modeller. De flesta kan enkelt fällas ihop så du kan ha din rullator med dig, om så behövs, och vi har både lätta och tyngre modeller. På SeniorLife har vi helt säkert en modell som passar även dig och ditt behov.

Sätt fallande sortering

21 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

21 artiklar

per sida

Den perfekta rullator för inomhus bruk

När du ska hitta rätt rullator för inomhus bruk, är det i hög grad storleken och mobiliteten som är viktig. Våra inomhus rullatorer har mindre hjul för att de lättare ska komma rundt möbler och från rum till rum. Dom är lättare och smalare, och kan ofta bromsas med en hand. Vi har modeller som har en korg och/eller en bricka där fram, så du kan ta med dig dricka eller annat från rum till rum.

Om du ska ut och gå?

Om du gärna vill gå ut och njuta friska luften, är det en bra ide att välja en utomhus rullator. Dessa modeller har mycket fokus på stabilitet, och är därför ofta bredare och med större hjul. De har större och kraftigare hjul, så de bättre kan kompensera för ojämnheter  när du ä rute och går. Även dessa rullatorer är lätta att fälla ihop och du kan lätt ta den med dig i bilen eller bussen.