Pedaltränare med hjälpmotor

Passiv pedaltränare för lättare träning

Praktisk pedaltränare med eldrift för lättare träning av armar och ben. Den elektriska elmotorn ger ett stöd i träningen och hjälper till att bygga upp muskler och mobilitet i lederna utan att man använder egen styrka.

Pedaltränaren är idealisk för personer med dålig eller nedsatt styrka. Hastigheten kan regleras med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen.

Pedaltränaren är elektrisk - den drivs automatiskt runt med en mjuk start genom att man trycker in start-knappen. 

Träningscykeln kan med fördel användas vid rehabilitering och för att förbättra blodcirkulationen.    

1495,00  kr
UTSÅLD
Varunr.
171850
Träning cykel är idealisk för människor med dålig eller reducerad prestanda. Man kan kontrollera hastigheten med fjärrkontrollen, som också har en knapp för att automatiskt öka hastigheten.

motionscykel har möjlighet att köra baklänges, och vidare är det möjligt att montera den medföljande handtag för utbildning av armar.

Motionscykel har en digital display som visar hastighet och tid för utbildning (upp till 30 min. per. tid).

Viktigt: Motion coach får endast användas upp till max 30 min.. åt gången

Specifikationer:.
 • Mål: 44 x 31 x 25 cm
 • Totalvikt: 4,35 kg

Smart pedaltränare med hjälpmotor

På de vanligaste pedaltränarna skal man för egen kraft trampa runt pedalerna, men den här modellen är annorlunda på så sätt att den är utrustad med en inbyggd motor som hjälper till att driva runt pedalerna.

Pedaltränaren drar runt dina armar eller ben, vilket gör den idealisk för dig med nedsatt styrka men som ändå behöver aktivera dina armar och ben. Den kan dock även användas som en vanlig pedaltränare när hjälpmotorn är avaktiverad. Du kan använda tränaren i sittande eller liggande position. Var noga med att du har ett stabilt underlag.

Du kan med fördel använda den passiva pedaltränaren i samband med:

 • Rehabträning
 • Efter förlamning eller blodpropp
 • Till att förbättra blodcirkulationen
 • Till att göra lederna smidigare

VIKTIGT: Pedaltränaren får högst användas i 30 min åt gången.

Med användarvänlig fjärrkontroll

Den här pedaltränaren är lätt att ställa in . Du ändrar enkelt hastigheten med hjälp av fjärrkontrollen som är placerad på pedaltränarens framsida. Detta ger dig möjlighet att ändra hastigheten medan du tränar. Fjärrkontrollen är inte trådlös, utan ansluten med en lång och flexibel sladd.

Fjärrkontrollen har en liten display som visar upplysningar om:

 • Hastighet
 • Tid
 • Distans
 • Kaloriförbränning

Du kan välja mellan dessa upplysningar genom att använda fjärrkontrollen. Du kan även justera hastigheten med hjälp av +/- knapparna.

Pedaltränaren kan regleras i 12 hastigheter och pedalenda kan cirkulera både fram- och baklänges. Den lägsta hastigheten är 30 varv per minut och den högsta är 90 varv i minuten. Om du hellre vill använda pedaltränaren utan motorn kan du enkelt avaktivera den.

Anslut din pedaltränare till vägguttaget

Observera: Om hjälpmotorn ska användas ska pedaltränaren anslutas till ett vägguttag. Om den inte är ansluten till en strömkälla fungerar den ändå som en vanlig pedaltränare, utan motorfunktion. För att göra pedaltränaren klar att använda ska du endast klicka fast de två fötterna och skruva fast dem med de medföljande skruvarna. De verktyg som behövs finns med i förpackningen och tränaren kan monteras på bara några minuter.

Specifikationer:

 • Höjd: 29 cm
 • Bredd: 30 cm
 • Längd: 49 cm
 • Vikt: 5 kg

 

Mer information
HMI nr. 110092