Medicinsk utrustning

Blodtrycksmätare, termometer, badrumsvåg m.m.

Det är viktigt att göra förebyggande hälsokontroller. På SeniorLife har vi olika hjälpmedel för att kontrollera om dina värden är som de ska. Här hittar du bl.a. en badrumsvåg med kroppsanalys, samt blodtrycksmätare, termometer och stegräknare - redskap som kan hjälpa dig att hålla koll på hälsan.

Blodtrycksmätare, termometer, badrumsvåg m.m.

Det är viktigt att göra förebyggande hälsokontroller. På SeniorLife har vi olika hjälpmedel för att kontrollera om dina värden är som de ska. Här hittar du bl.a. en badrumsvåg med kroppsanalys, samt blodtrycksmätare, termometer och stegräknare - redskap som kan hjälpa dig att hålla koll på hälsan.

Sätt fallande sortering

11 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

11 artiklar

per sida

Blodtrycksmätare - få ordning på blodtrycket där hemma

Väldigt många äldre lider av högt blodtryck och behöver därför en blodtrycksmätare så att de kan hålla koll på blodtrycket i hemmet. På SeniorLife kan du naturligvis köpa en smart elektronisk blodtrycksmätare som är otroligt enkel att använda till vardags.  

Många människor blir lite nervösa när de ska kontrollera blodtrycket hos läkaren. Detta kan resultera i att blodtrycket stiger och därmed ger en felaktig bild av nivån. Om du har en blodtrycksmätare hemma kan du mäta blodtrycket i lugn och ro, när det passar dig.

När du ska mäta ditt blodtryck, sätter du den uppblåsbara manchetten runt om överarmen och aktiverar din blodtrycksapparat. Manchetten blåses då upp så att blodkärlet pressas samman. När luften långsamt friges igen mäter blodrycksapparaten blodtrycket och dina värden kan läsas av på displayen.

Våra blodtrycksmätare har en stor display där du lätt kan avläsa dina värden. Utöver det marknadsför vi märket Seagull som är känt för sin höga kvalitet och exakta mätningar. Med den här Seagull blodtrycksmätaren får du en komplett lösning eftersom både batterier och uppblåsbar manchett ingår i köpet.

Om du helst vill slippa använda batterier kan du komplettera med en nätadapter till blodtrycksmätaren.

Köp blodtrycksmätare till handleden

En blodtrycksmätare till handleden är en bra lösning för dig som helst vill slippa sätta manchetten runt armen. Den här typen av blodtrycksmätare sätts istället fast runt handleden och avläser ditt blodtryck och din puls på samma sätt som en blodtrycksmätare för överarmen.

När du använder en blodtrycksmätare till handleden är det viktigt att handen hålls i vila och är placerad rakt ut från hjärtat – detta ger bäst förutsättning för korrekt avläsning. Du får naturligtvis alltid en utförlig vägledning med produkten, så att du kan vara säker på att du gör allt korrekt. Blodtrycksmätaren är dock alltid utrustad med en smart teknologi som säkerställer att blodtrycket endast mäts när du håller handen i rätt position, så att du är säker på att få rätt tal.

Den här blodtrycksmätaren till handleden har en stor display, som gör det lätt att läsa av talen.  

Badrumsvåg - håll koll på vikten

Utöver blodtrycksmätare har vi naturligtvis andra elektroniska apparater som hjälper dig att kontrollera din hälsa – till exempel badrumsvågar. En badrumsvåg finns i de flesta badrum och gör det möjligt för dig att hålla koll på vikten. Våra badrumsvågar har digital display som mäter exakt, när de står på en plan yta.

Du kan bland annat få en smart personvåg med kroppsanalys som mäter din fettprocent, muskelmassa, benmassa och vätskeprocent.

Personvågen kan kopplas till en gratis smartphone-app, där dina data registreras, så att du enkelt kan följa utvecklnigen. Det kanske låter komplicerat att använda en sådan här våg, men både vågen och appen är faktiskt otroligt enkla att använda.

Du kan naturligtvis även köpa en vanlig badrumsvåg med stor digital display som endast mäter din vikt. Det är en bra idé att väga sig på samma tidspunkt varje gång  - gärna på morgonen – så att man kan vara säker på att det inte är stora skillnader på grund av vätskeintag o.s.v. utan får de mest precisa talen.

Elektronisk termometer och pulsoximeter

Hos SeniorLife kan du naturligtvis även köpa en elektronisk örontermometer som mäter din kroppstemperatur. Vi har flera olika typer som ger exakta mätningar, samtliga med en elektronisk display. Du kan också få en termometer till pannan som mäter din temperatur direkt mot huden med hjälp av en infraröd stråle. Oavsett vilken termometer du väljer kan du vara säker på att du får en i hög kvalitet.

Titta även på vår smarta Pulsoximeter OXY-2 som mäter blodets syresättning och puls. Den här mätaren sätter du bara på pekfingret, den är otroligt enkel  - och 100% smärtfri – att använda. En Pulsoximeter används speciellt av personer med lungsjukdomen KOL, eftersom de behöver hålla koll på om syrenivån i blodet via lungorna är tillräcklig.