Inkontinensskydd och vuxenblöjor

Vuxenblöjor och inkontinensinlägg

Hos SeniorLife har vi många produkter som hjälper dig med skydd mot läckage, lukt och fukt vid inkontinens. Om du har problem med urin- eller avföringssinkontinens kan en vätskeabsorberande binda, trosskydd eller en blöja för vuxna öka känslan av säkerhet och skapa trygghet i vardagen. På den här sidan hittar du vuxenblöjor och inkontinensinlägg för både män och kvinnor som ger skydd, diskretion och komfort så du kan känna dig trygg.

Vuxenblöjor och inkontinensinlägg

Här hittar du komfortabla vuxenblöjor och inkontinensinlägg för både män och kvinnor. När det gäller inkontinens kan Seniorlife erbjuda många bra produkter som hjälper dig med skydd mot läckage, lukt och fukt. Om du besväras av problem med urin- eller avföringssinkontinens kan en vätskeabsorberande binda, trosskydd eller en blöja för vuxna öka känslan av säkerhet och skapa trygghet i vardagen. 

Vuxenblöjor och inkontinensinlägg

Hos SeniorLife har vi många produkter som hjälper dig med skydd mot läckage, lukt och fukt vid inkontinens. Om du har problem med urin- eller avföringssinkontinens kan en vätskeabsorberande binda, trosskydd eller en blöja för vuxna öka känslan av säkerhet och skapa trygghet i vardagen. På den här sidan hittar du vuxenblöjor och inkontinensinlägg för både män och kvinnor som ger skydd, diskretion och komfort så du kan känna dig trygg.

Vuxenblöjor och inkontinensinlägg

Här hittar du komfortabla vuxenblöjor och inkontinensinlägg för både män och kvinnor. När det gäller inkontinens kan Seniorlife erbjuda många bra produkter som hjälper dig med skydd mot läckage, lukt och fukt. Om du besväras av problem med urin- eller avföringssinkontinens kan en vätskeabsorberande binda, trosskydd eller en blöja för vuxna öka känslan av säkerhet och skapa trygghet i vardagen. 

Trygghet med vuxenblöjor

Om du är besvärad av inkontinens eller frekvent urinering är ett skyddande inlägg eller en vuxenblöja en riktigt bra lösning.

På den här sidan hittar du ett stort urval av inkontinensbindor och trosskydd samt blöjor för vuxna, som ger dig ett bra skydd. Inkontinens kan nämligen kännas mycket otryggt för den enskilde individen, med nervositet för att läcka urin i till exempel fåtöljen eller sängen. Men med rätt absorberande inlägg kan du lätt komma över detta problem och obekymrat njuta av dagen.

En vuxenblöja eller ett inkontinensinlägg skapar nämligen trygghet i vardagen och skyddar även dina möbler mot läckage.

Här är en lista över de vanligaste fördelarna du upplever med alla våra vuxenblöjor och inkontinensinlägg från SeniorLife:

 • Bra uppsugningsförmåga – från lätt till svår inkontinens
 • Förhindrar luktbesvär
 • Känns torr mot huden och irriterar inte
 • Bekväm passform
 • Endast kvalitetsmärken
 • Diskreta

Ett enkelt hjälpmedel som inkontinensbinda eller vuxenblöja har en stor effekt på både ditt fysiska och psykiska välmående. På den fysiska sidan bidrar vuxenblöjor väsentligt till god hygien och skonar dina kläder och möbler om olyckan skulle vara framme. Du slipper även hudirritationer på grund av ökad fukt eftersom den kapslas in i skyddet som håller ytan torr mot huden.

När du är skyddad med ett bra inlägg kan du samtidigt sluta bekymra dig och röra dig fritt runt omkring, både hemma och i offentligheten. Många äldre med inkontinens har en tendens att hålla sig hemma och undvika sociala arrangemang på grund av rädslan för ofrivillig urinering – och det är verkligen synd.

En vuxenblöja kan göra en stor skillnad när du ska handla, besöka vänner eller gå på restaurang, eftersom du slipper vara orolig över läckage och/eller att alltid ha en toalett nära till hands.

Vilken vuxenblöja ska du välja?

Hos SeniorLife har vi många olika typer vuxenblöjor och trosskydd, i olika storlekar och med olika uppsugningsförmågor. Gemensamt för alla våra bindor och blöjor för vuxna är att de är mycket diskreta, och  inte syns utanpå dina kläder. På så sätt har du ett bra skydd – också när det gäller ditt privatliv. 

Inkontinens brukar delas in i olika grader beroende på mängden av förlorad vätska. Nedanför hittar du en kort översikt, samt förslag till passande produkter.

Lätt inkontinens

Vid lätt inkontinens refereras det ofta till antingen droppar eller mindre läckage. Här behöver du vanligtvis inte särskilt omfattande skydd, utan kan nöja dig med en inkontinensbinda med mindre uppsugningsförmåga. Det kan till exempel vara SaniSoft Normal utan vingar, som du även kan få med större uppsugningsförmåga och med vingar, allt efter ditt behov. Även TENA®Lady för kvinnor (välj normal uppsugningsförmåga) ger mycket bra skydd vid lätt till måttlig inkontinens.

TENA® blöjor finns naturligtvis också till män, till exempel TENA® Men där du vid lättare ofrivillig urinering ska välja ”Level 1” vilket betyder en tunnare binda med lättare uppsugningsförmåga.

Måttlig inkontinens

Vid måttlig inkontinens talar man om lite större vätskeläckage – som tumregel ungefär en liten kaffekopp varje gång. Även här kan du få optimalt skydd med till exempel TENA® Comfort Unisex (välj normal) som enkelt suger upp och kapslar in all urin så att du kan känna dig torr och trygg hela dagen. Ett extra plus är att de här TENA®-blöjorna är utrustade med en indikator som visar när det är dags att byta.

På natten kan du behöva extra skydd och här kan vi bland annat rekommendera TENA® Pants, alternativt kan du eventuellt supplera med ett inkontinensunderlag för att känna dig helt trygg.

Svår inkontinens

Vid svår inkontinens gör du av med en hel del urin åt gången och behöver optimalt skydd. Det kan du bland annat få med TENA® Comfort Unisex där du bör välja varianten ”extra” vid svår inkontinens.

Svår inkontinens kan vara mycket besvärande med rätt vuxenblöja behöver du inte låta dig hämmas. Det är viktigt att du väljer ett inlägg med hög absorberingsförmåga så att all vätska får plats. TENA® Comfort rymmer över 500 ml som är den realistiska uppsugningsförmågan.

Hög komfort med blöjor för vuxna

Hos SeniorLife har vi endast bindor och vuxenblöjor med komfort och kvalitet i topp. De flesta känner nog till märket TENA®, som bland annat är känt för hög kvalitet, ofelbart skydd och bekväm passform. Och just bekvämligheten är central när det handlar om inkontinensskydd. Det räcker nämligen inte att uppsugningsförmågan och passformen är bra. Det är också viktigt att bindan känns torr mot huden även när den innehåller vätska.

Bindor i dålig kvalitet kan ge hudirritation och klåda, och kan dessutom ha en sämre passform. Men med en vuxenblöja eller inkontinensbinda från SeniorLife behöver du som tur är inte bekymra dig över detta. Vi har uteslutande de bästa märkena, som är kända för deras fantastiska komfort och skydd.

En inkontinensbinda från SeniorLife håller dig inte bara torr utan hindrar också oönskad lukt. Det är enormt besvärande att vara nervös för eventuell lukt, därför har alla våra vuxenblöjor och inkontinensbindor en effektiv barriär, som förhindrar dålig lukt.

OBS: Om du lider av kontinens är det viktigt att du använder en binda för just inkontinens, och inte en vanlig hygienbinda. Till skillnad från en vanlig binda är en vuxenblöja eller inkontinensbinda speciellt utformad för att absorbera tunnflytande urin (istället för tjockflytande blod) och har en större uppsugningsförmåga. Du kommer därför uppleva en stor positiv skillnad när du använder rätt binda till rätt ändamål.

Praktiska underkläder för vuxna hos SeniorLife

Som ett alternativ eller supplement till vuxenblöjor och inkontinensbindor kan du även få inkontinensunderkläder till både män och kvinnor. Inkontinensunderkläder är speciellt lämpliga vid lättare inkontinens och är tillverkade med ett insytt inlägg som absorberar vätska. Vi har inkontinenstrosor till kvinnor och boxershorts till män.

Köp Sanisoft vuxenblöjor

Sanisoft erbjuder bindor och vuxenblöjor i hög kvaltet, som är lämpliga till lätt och måttlig inkontinens. Dessa bindor är superdiskreta och har samma positiva egenskaper som våra andra märken - hög komfort och torr yta. Sanisoft har också en tunn tejpremsa på baksidan som gör att den sitter kvar där den ska. Dessutom kan du välja din Sanisoftbinda med eller utan vingar. En inkontinensbinda med vingar har den fördelen att det ger extra skydd mot läckage och sitter ordentligt fast i trosorna.

Du kan också köpa en smart fixeringbyxa som är speciellt designad för att hålla din inkontinensblöja på plats. Se till exempel denna Sanifix® fixeringsbyxa, som är behaglig och mjuk att ha på, och håller blöjan på plats utan att strama.

Hitta bra vuxenblöjor för män

Du har nog fått ett intryck av att det finns en hel del olika varianter av vuxenblöjor och inkontinensinlägg. Det stora urvalet beror naturligtvis på att alla människor är olika och sällan har samma behov. Hos SeniorLife har du därför möjlighet att hitta den produkt som passar perfekt till dig, bland vårt överskådliga sortiment.  

Några av våra bindor och blöjor är utformade så att de passar specifikt män eller kvinnor – några är unisex och passar båda.

Till män har vi naturligtvis TENA® Men blöjor, som har en fantastisk uppsugningsförmåga och förhindrar oönskad lukt. Du kan även köpa bekväma iD inkontinensblöjor för män, med olika uppsugningsförmågor som kallas ”Levels”:

Slipp lukt och obehag med TENA blöjor till kvinnor och män

De flesta känner till märket TENA® och det finns det flera bra anledningar till. TENA® blöjor är nämligen ett riktigt bra kvalitetsmärke som många av våra kunder väljer.

TENA® inkontinensbindor finns till både män (TENA® Men) och kvinnor (TENA® Lady), och du har möjlighet att välja bindorna med olika uppsugningsförmåga, som passar graden av din inkontinens. Vid svår inkontinens kan en TENA® Comfort Unisex binda vara en riktigt bra lösning, men vi har naturligtvis även TENA® blöjor till dig med lättare inkontinens.

Det är inte en tillfällighet att TENA® har så många nöjda kunder. Alla TENA® blöjor och inkontinensbindor är nämligen designade med ”odour control” som kapslar in all dålig lukt vilket gör att du kan känna dig trygg och bekväm hela dagen. Samtidigt är alla TENA® blöjor diskreta och formen är designad för att sitta rätt och bekvämt så inget skaver eller irriterar.

Materialet är andningsbart, känns torrt på ytan och håller kvar vätskan i blöjan så att det inte uppstår läckage. Det finna alltså många anledningar att köpa TENA® blöjor och inkontinensbindor, och på den här sidan erbjuds ett bra och lättöverskådligt urval.

 

 

Trygghet med vuxenblöjor

Om du är besvärad av inkontinens eller frekvent urinering är ett skyddande inlägg eller en vuxenblöja en riktigt bra lösning.

På den här sidan hittar du ett stort urval av inkontinensbindor och trosskydd samt blöjor för vuxna, som ger dig ett bra skydd. Inkontinens kan nämligen kännas mycket otryggt för den enskilde individen, med nervositet för att läcka urin i till exempel fåtöljen eller sängen. Men med rätt absorberande inlägg kan du lätt komma över detta problem och obekymrat njuta av dagen.

En vuxenblöja eller ett inkontinensinlägg skapar nämligen trygghet i vardagen och skyddar även dina möbler mot läckage.

Här är en lista över de vanligaste fördelarna du upplever med alla våra vuxenblöjor och inkontinensinlägg från Seniorlife:

 • Bra uppsugningsförmåga – från lätt till svår inkontinens
 • Förhindrar luktbesvär
 • Känns torr mot huden och irriterar inte
 • Bekväm passform
 • Endast kvalitetsmärken
 • Diskreta

Ett enkelt hjälpmedel som inkontinensbinda eller vuxenblöja har en stor effekt på både ditt fysiska och psykiska välmående. På den fysiska sidan bidrar vuxenblöjor väsentligt till god hygien och skonar dina kläder och möbler om olyckan skulle vara framme. Du slipper även hudirritationer på grund av ökad fukt eftersom den kapslas in i skyddet som håller ytan torr mot huden.

När du är skyddad med ett bra inlägg kan du samtidigt sluta bekymra dig och röra dig fritt runt omkring, både hemma och i offentligheten. Många äldre med inkontinens har en tendens att hålla sig hemma och undvika sociala arrangemang på grund av rädslan för ofrivillig urinering – och det är verkligen synd.

En vuxenblöja kan göra en stor skillnad när du ska handla, besöka vänner eller gå på restaurang, eftersom du slipper vara orolig över läckage och/eller att alltid ha en toalett nära till hands.

Vilken vuxenblöja ska du välja?

Hos Seniorlife har vi många olika typer vuxenblöjor och trosskydd, i olika storlekar och med olika uppsugningsförmågor. Gemensamt för alla våra bindor och blöjor för vuxna är att de är mycket diskreta och  inte syns utanpå dina kläder. På så sätt har du ett bra skydd – också när det gäller ditt privatliv. 

Inkontinens brukar delas in i olika grader beroende på mängden av förlorad vätska. Nedanför hittar du en kort översikt, samt förslag till passande produkter.

Lätt inkontinens

Vid lätt inkontinens refereras det ofta till antingen droppar eller mindre läckage. Här behöver du vanligtvis inte särskilt omfattande skydd, utan kan nöja dig med en inkontinensbinda med mindre uppsugningsförmåga. 

Måttlig inkontinens

Vid måttlig inkontinens talar man om lite större vätskeläckage – som tumregel ungefär en liten kaffekopp varje gång. Det kan vara stor hjälp att köpa blöjor som är utrustade med en indikator som visar när det är dags att byta.

På natten kan du behöva extra skydd och här kan du eventuellt supplera med ett inkontinensunderlag för att känna dig helt trygg.

Svår inkontinens

Vid svår inkontinens gör du av med en hel del urin åt gången och behöver optimalt skydd.

Svår inkontinens kan vara mycket besvärande, men med rätt vuxenblöja behöver du inte låta dig hämmas. Det är viktigt att du väljer ett inlägg med hög absorberingsförmåga så att all vätska får plats.

Hög komfort med blöjor för vuxna

Hos SeniorLife har vi endast bindor och vuxenblöjor med komfort och kvalitet i topp. De flesta känner nog till märket TENA®, som bland annat är känt för hög kvalitet, ofelbart skydd och bekväm passform. Och just bekvämligheten är central när det handlar om inkontinensskydd. Det räcker nämligen inte att uppsugningsförmågan och passformen är bra. Det är också viktigt att bindan känns torr mot huden även när den innehåller vätska.

Bindor i dålig kvalitet kan ge hudirritation och klåda, och kan dessutom ha en sämre passform. Men med en vuxenblöja eller inkontinensbinda från Seniorlife behöver du som tur är inte bekymra dig över detta. Vi har uteslutande de bästa märkena, som är kända för deras fantastiska komfort och skydd.

En inkontinensbinda från SeniorLife håller dig inte bara torr utan hindrar också oönskad lukt. Det är enormt besvärande att vara nervös för eventuell lukt, därför har alla våra vuxenblöjor och inkontinensbindor en effektiv barriär, som förhindrar dålig lukt.

OBS: Om du lider av kontinens är det viktigt att du använder en binda för just inkontinens, och inte en vanlig hygienbinda. Till skillnad från en vanlig binda är en vuxenblöja eller inkontinensbinda speciellt utformad för att absorbera tunnflytande urin (istället för tjockflytande blod) och har en större uppsugningsförmåga. Du kommer därför uppleva en stor positiv skillnad när du använder rätt binda till rätt ändamål.

Praktiska underkläder för vuxna hos SeniorLife

Som ett alternativ eller supplement till vuxenblöjor och inkontinensbindor kan du även få inkontinensunderkläder till både män och kvinnor. Inkontinensunderkläder är speciellt lämpliga vid lättare inkontinens och är tillverkade med ett insytt inlägg som absorberar vätska. Vi har inkontinenstrosor till kvinnor och boxershorts till män.

Köp Sanisoft vuxenblöjor

Sanisoft erbjuder bindor och vuxenblöjor i hög kvaltet, som är lämpliga till lätt och måttlig inkontinens. Dessa bindor är superdiskreta och har samma positiva egenskaper som våra andra märken - hög komfort och torr yta. Sanisoft har också en tunn tejpremsa på baksidan som gör att den sitter kvar där den ska. Dessutom kan du välja din Sanisoftbinda med eller utan vingar. En inkontinensbinda med vingar har den fördelen att det ger extra skydd mot läckage och sitter ordentligt fast i trosorna.

Hitta bra vuxenblöjor för män

Du har nog fått ett intryck av att det finns en hel del olika varianter av vuxenblöjor och inkontinensinlägg. Det stora urvalet beror naturligtvis på att alla människor är olika och sällan har samma behov. Hos SeniorLife har du därför möjlighet att hitta den produkt som passar perfekt till dig, bland vårt överskådliga sortiment.  

Några av våra bindor och blöjor är utformade så att de passar specifikt män eller kvinnor – några är unisex och passar båda.

Till män har vi naturligtvis TENA® Men blöjor, som har en fantastisk uppsugningsförmåga och förhindrar oönskad lukt. Du kan även köpa bekväma iD inkontinensblöjor för män, med olika uppsugningsförmågor som kallas ”Levels”:

Slipp lukt och obehag med TENA blöjor till kvinnor och män

De flesta känner till märket TENA® och det finns det flera bra anledningar till. TENA® blöjor är nämligen ett riktigt bra kvalitetsmärke som många av våra kunder väljer.

TENA® inkontinensbindor finns till både män (TENA® Men) och kvinnor (TENA® Lady), och du har möjlighet att välja bindorna med olika uppsugningsförmåga, som passar graden av din inkontinens. 

Det är inte en tillfällighet att TENA® har så många nöjda kunder. Alla TENA® blöjor och inkontinensbindor är nämligen designade med ”odour control” som kapslar in all dålig lukt vilket gör att du kan känna dig trygg och bekväm hela dagen. Samtidigt är alla TENA® blöjor diskreta och formen är designad för att sitta rätt och bekvämt så inget skaver eller irriterar.

Materialet är andningsbart, känns torrt på ytan och håller kvar vätskan i blöjan så att det inte uppstår läckage. Det finna alltså många anledningar att köpa TENA® blöjor och inkontinensbindor, och på den här sidan erbjuds ett bra och lättöverskådligt urval.