Brandhämmande Rökförkläde

Praktiskt rökförkläde tillverkat i brandhämmande material. Förklädet knyts i nacken och runt midjan med band.
Observera dock att glöd som ligger på förklädet en längre tid kan smälta hål i tyget.
Rökförklädet är marinblått, tvättbart i maskin och slitstarkt, vilket gör att det tål att tvättas ofta.
869,00 kr
På lager - leveranstid 2-3 vardagar
Varunr.
351151

Brandhämmande rökförkläde – ett smart och skyddande förkläde

I takt med åldern kan det bli en större utmaning att röka på ett säkert sätt. Det till exempel vara så att du besväras av skakande händer, dålig syn eller nedsatt kognitiv funktionsförmåga.

Som tur är finns det många praktiska hjälpmedel som skapar stor trygghet för både rökare och anhöriga genom att öka brandsäkerheten i hemmet.

Ett rökförkläde är ett beskyddande tygstycke som ser till att cigaretten inte kommer i kontakt med kläderna och huden. Tyget är tillverkat i ett brandhämmande material vilket gör att det förebygger brandolyckor i samband med rökning. På så sätt får du mer ro i sinnet och kan fokusera på andra saker.  

Material:

  • Aramidfiber
  • CE-märkt

Mått:

  • Längd: 90 cm
  • Bredd: 65 cm

Tvättråd:

  • Maskintvätt: 60°C
  • Torktumlare: medelvärme

Så fungerar ditt brandhämmade rökförkläde

Det här rökförklädet ser ut som ett helt vanligt förkläde och du tar på det på precis samma sätt. Skillnaden är att det är tillverkat i aramidfiber som är motståndskraftigt och värmeresistent material med brandhämmande effekt. Observera dock att glöd som ligger på förklädet en längre tid, riskerar att smälta hål i tyget.

Rökförklädet är CE-märkt och knyts med två remmar i nacken och två runt midjan.

Du kan ha på dig ditt rökförkläde medan du sitter i din fåtölj, ligger i sängen eller när du går runt i hemmet.

Så gör du ditt hem mer röksäkert

En del bränder i privata hem uppstår som resultat av ouppmärksamhet vid rökning. Om man tappar cigaretten kan den snabbt  börja brinna, och om man har nedsatt mobilitet eller andra skavanker kan det vara svårt att släcka flammorna i tid. Som tur är kan du själv göra massor för att öka brandsäkerheten i hemmet. Det är bland annat viktigt att ha korrekt installerade brandvarnare, och att ha rätt utrustning som till exempel ett brandhämmande rökförkläde.

Hos SeniorLife kan du även köpa många andra hjälpmedel som bidar till att öka säkerheten i hemmet i samband med rökning. Utöver det här rökförklädet kan du köpa brandhämmande påslakanset, mattor, kuddar och mycket annat. Se vårt välsorterade urval av brandhämmande artiklar genom att KLICKA HÄR.

Mer information
HMI nr. 110093
Brandskyddande Ja
Bredd 65 cm
Tvätt 60 gr.
Längd 90 cm
Torktumlare Ja
Material Aramid fiber