Diabetesstrumpor

Avlastande diabetesstrumpor

Diabetesstrumpor har en stor betydelse för hälsan och välbefinnandet. En diabetesstrumpa är designad för att lindra trycket på benet och förbättra blodcirkulationen, vilket är extra viktigt vid diabetes.

En diabetesstrumpa skiljer sig från en vanlig strumpa genom sin speciella resår som inte stramar om foten och ankeln, samt den sömlösa formen som skyddar fötter och tår mot tryckmärken och skavsår. 

Avlastande diabetesstrumpor

Diabetesstrumpor har en stor betydelse för hälsan och välbefinnandet. En diabetesstrumpa är designad för att lindra trycket på benet och förbättra blodcirkulationen, vilket är extra viktigt vid diabetes.

En diabetesstrumpa skiljer sig från en vanlig strumpa genom sin speciella resår som inte stramar om foten och ankeln, samt den sömlösa formen som skyddar fötter och tår mot tryckmärken och skavsår. 

Sätt fallande sortering

22 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

22 artiklar

per sida

Avlastning och komfort med diabetesstrumpor

Under de senaste åren har antalet människor med diabetes stigit. Diabetes är en ämnesomsättningssjukdom som ger kroniskt förhöjt blodsocker, därför kallas sjukdomen ibland ”sockersjuka”.

Hos diabetespatienter är fötterna särskilt utsätta och känsliga eftersom sjukdomar det ofta orsakar nedsatt känsel som kan leda till sår. Med sin specialsydda design fungerar diabetessockor bland annat genom att främja läkningsprocessen av sår på fötterna samt att förebygga att sår uppstår.

Kännetecknande för diabetesstrumpor:

 • Ingen resårkant som stramar
 • Inga obehagliga sömmar
 • Vävda av andningsbara kvalitetsmaterial

Dessa egenskaper medverkar tillsammans till att lindra trycket runt de känsliga fötterna och ger således bästa möjliga komfort. Trots att en diabetessocka har lösare kanter glider de inte ned om anklarna.  

På den här sidan kan du köpa bekväma och effektiva diabetesstrumpor samt läsa mer om hur de kan hjälpa dig.

Så kan diabetesstrumpor hjälpa dig i vardagen

Det är vetenskapligt bevisat att diabetesstrumpor har en god effekt på patienter med diabetes.

Diabetesstrumpor är, som tidigare beskrivits, specialsydda strumpor utan besvärande strumpor eller skavande resårkanter.

Här är en lista över några av de många fördelar du får med ett par diabetesstrumpor:

 • Snabbare läkningsprocess av sår på fötter
 • Motverkar tryckmärken
 • Ökad komfort och välbefinnande
 • Bättre blodcirkulation
 • Smärtlindring
 • Temperaturreglering av dina fötter

Eftersom diabetesstrumpor optimerar blodcirkulationen är de också ytterst användbara för personer som har problem med svullna fötter.

Diabetesstrumpor kan användas av alla som önskar en bra strumpa som inte stramar eller irriterar. Om du är bredare runt anklarna eller vaderna och upplever att vanliga strumpor klämmer och skaver kan du med fördel använda diabetesstrumpor. En diabetesstrumpa är otroligt bekväm – även för dig som inte lider av diabetes.

Att hitta rätt diabetessockor

Seniorlife marknadsför diabetesstrumpor i flera färger material och storlekar De finns också i olika storlekar:

 • Korta (ankeltrumpor)
 • Normal längd
 • Långa (knästrumpor)

Längden väljer du efter behov och till exempel årstid.

De korta ankelstrumporna passar bra att använda på sommaren så att dina anklar och ben får luft och det inte blir för varmt

Strumporna med ”normal ” längd är den vanligast förekommande. Den passar alla årstider och ger stöd och värme upp över ankeln. Här kan du även välja mellan tunna eller tjocka diabetesstrumpor samt många olika färger

De knälånga strumporna ger lätt kompression till underbenet och är lämpliga att använda på till exempel resor.

Diabetesstrumpor hjälper även dig med dålig blodcirkulation

Strumpor som stramar kan hämma blodcirkulationen. Diabetesstrumpor klämmer, stramar eller irriterar inte eftersom de har en bredare och lösare resårkant.

Om du har dålig blodcirkulation och problem med svullnader kan det i vissa fall hjälpa med en strumpa med lätt kompression. Observera att diabetessockan inte får sitta så stramt som en traditionell kompressionsstrumpa eftersom detta kan påverka blodcirkulationen negativt om du är diabetiker.

I samband med resor kan det ofta uppstå svullnader. Detta beror på att vi sitter still under en längre tid. Här kan du ha nytta av en diabetesstrumpa för resebruk som har samma komfortmässiga fördelar som en vanlig diabetesstumpa, men kombinerat med lätt kompression för att motverka svullnader.

Se även urvalet av kompressionsstrumpor här.

Få hjälp att ta på dina diabetesstrumpor

För många äldre eller sjuka kan det vara en svår uppgift att ta på sig strumpor. Vanliga orsaker kan vara att du har nedsatt styrka i händer eller fingrar, har vsårt att böja dig ned eller andra ålders- eller sjukdomsbetingade utmaningar.

Som tur är hittar du praktiska strumppådragare som gör den här uppgiften betydligt enklare.

Se vårt urval av strumppådragare här.