Julklappar kan returneras till och med 31 januari 2024.

Dambyxor

Snygga dambyxor

I vårt urval av dambyxor behöver du inte välja mellan komfort och modern stil. De snygga och rymliga byxorna är sträckbara med flexibel resår i midjan, vilket gör dem extra bekväma att ha på. Med de många feminina detaljena kan du använda byxorna både till vardags och till fest. 

Snygga dambyxor

I vårt urval av dambyxor behöver du inte välja mellan komfort och modern stil. De snygga och rymliga byxorna är sträckbara med flexibel resår i midjan, vilket gör dem extra bekväma att ha på. Med de många feminina detaljena kan du använda byxorna både till vardags och till fest. 

Sätt fallande sortering

11 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

11 artiklar

per sida

Upplev alla fördelar med extra bekväma dambyxor

Med byxor från Seniorlife kan du känna dig trygg och bekväm hela dagen behöver inte bekymra dig för strama eller obekväma byxor. 

Våra byxor är designade med fokus på bekväma kläder för äldre, med en behaglig passform och resår i midjan. Dessutom eliminerar den elastiska midjan behovet av knappar, skärp eller blixtlås som kan vara svåra att hantera.

Ytterligare en fördel med dessa byxor är att de är tillverkade av mjuka, andningsbara material vilket är ett bra val för känsliga hudtyper. Många äldre kvinnor kan uppleva hudirritation och få allergiska reaktioner av syntetiska material och åtsittande kläder. Därför är det viktigt att endast välja material som är skonsamma mot huden. 

     Dambyxor med

     ✔️  Sträckbart material

     ✔️  Flexibel resår i midjan

     ✔️  Hög midja

     ✔️  Kvalitetsmaterial

     ✔️  Eleganta, feminina detaljer

Sträckbara dambyxor i bomull och viskos

Dambyxorna som vi marknadsför i Seniorlife finns både i bomull och viskos. Utöver det innehåller de elastan som gör att de är sträckbara. För att du ska kunna hitta en stil som passar din kroppsform och smak erbjuder vi byxor i flera olika längder, modeller och storlekar. Alla för den äldre kvinnan som vill kombinera bekväma kläder med stil.

Sträckbara dambyxor i viskos är en fantastisk kombination av stil och komfort. Viskosmaterialet ger en mjuk och silkesaktig känsla mot huden, samtidig som det är andningsbart och lätt att vårda. Genom den sträckbara kvaliteten kan byxorna anpassa sig efter alla slags kroppsformer och rörelser, vilket gör dem perfekta för en aktiv senior.

Dambyxor i bomull är också ett populärt val när det handlar om kläder för äldre kvinnor. Det beror bland annat på att bomull är en naturlig och andningsbar fiber som gör det möjligt för huden att andas och avdunsta svett. Detta betyder att bomullsbyxor kan hålla dig sval och torr även i varmt och fuktigt väder och när du har värmevallningar. 

Vilka slags dambyxor du än väljer kan du vara säker på att få hög komfort och flexibilitet.

Dambyxor med hög midja till fest och vardag

Något som i högsta grad bidrar till komforten bland vårt urval av dambyxor för äldre kvinnor är den höga midjan. Dambyxor med hög midja kan vara mer praktiska än andra byxmodeller eftersom de ger mer rörelsefrihet och stabilitet.

Samtidig har de fördelen att de inte stramar om magen och höfterna eftersom den flexibla resårkanten sitter högre upp. Den höga midjan har också en tendens att skapa en slankare silhuett, som döljer eventuella valkar eller ojämnheter i magen. Detta kan bidra till mer självsäker och komfortabel känsla för kvinnor i alla åldrar.

Så hittar du rätt storlek

Eftesom ingen kropp är lik den andra finns våra dambyxor naturligtvis i flera olika storlekar. För att du enkelt ska kunna hitta den storleken som passar dig, har vi inkluderat en storleksguide under varje enskild produkt. Guiden visar midjemått, höftmått osv och vilken storlek måtten motsvarar. 

Så här mäter du:

Midjan: Mät omkretsen på det smalaste stället i midjan. Det är oftast ca 5 cm över naveln.

Höften: Mät det bredaste stället runt om höften. Använd gärna en spegel så är det lättare att se.

Invändig benlängd: Mät längden från ankeln och upp till grenen.

Dessa tre mått är de viktigaste för att hitta rätt storlek. För att vara helt säker på att storleken passar kan du även mäta vadens omkrets etc.