Stödgrepp med sugproppar

Stödgrepp med kraftiga sugproppar och behagligt handtag. Stödgreppet är otroligt enkelt att montera, utan verktyg. Det krävs enbart en slät, stabil yta eftersom sugpropparna skapar en stark vakuumeffekt. Stödgreppet är praktiskt att ta med sig på resan.

OBS - det är viktigt att ytan är helt slät (utan mönster eller fogkanter) och ren (fri från kalk eller smuts).

199,95 kr
På lager - leveranstid 2-3 vardagar
Varunr.
250650
Skriv ut

Stödgrepp med sugproppar hjälper dig i badrummet

Om du är ostadig på benen eller har nedsatt rörelseförmåga på annat sätt, så är det en väldigt bra idé att införskaffa ett stödgrepp till badrummet eftersom detta bidrar till att reducera fall och olyckor

Det här stödgreppet med sugproppar ger dig många fördelar:

  • Ökad säkerhet i badrummet
  • Enkelt att sätta fast och flytta
  • Inga borrhål i väggen
  • Utrustat med kraftiga sugproppar som ger ett stadigt grepp
  • Indikatorn på greppet visar om greppet sitter tillräckligt hårt fast
  • Idealiskt att ta med på resan eftersom det är mobilt

Stödhandtaget är lätt att sätta fast och ta av igen. Du tar av det genom att trycka på en knapp som upphäver vakuumet i sugproppen.

Specifikationer:

  • Längd: 30 cm
  • Sugkopp, diameter: 9 cm
  • Max belastning: 95 kg

Öka säkerheten med ett stödgrepp med sugproppar

Du kan med fördel installera ditt stödhandtag i duschen eller på andra ställen där du har behov för extra stöd. Stödgreppet är utrustat med kraftiga sugproppar för kakel – det är dock viktigt att vara uppmärksam på kraven till ytor och montering. All relevant information om säkerhet och montering kan läsas nederst på sidan. Kom ihåg att även läsa bruksanvisningen som medföljer när du installerar produkten.

Hos Seniorlife har vi stort fokus på säkerhet. Därför marknadsför vi ett stort urval av halksäkra produkter, såsom underlag och duschmattor som bidrar till att öka säkerheten i badrummet, eller andra rum i huset.  

KLICKA HÄR för att se hela vårt urval av halksäkra underlag. 

Detta bör du veta om stödgrepp med sugproppar

Det kan vara nödvändigt att ta ned och sätta fast stödgreppet varje gång det används. Stödgreppet med sugproppar är inte lämpligt för permanent användning. Det skall kontrolleras varje gång innan det används eftersom många kakelplattor inte är tillräckligt släta för att sugpropparna ska kunna fästa ordentligt.

Viktigt om säkerhet och montering:

Observera att stödgreppet med sugproppar ska användas för att ge stabilitet och stöd – inte för att bära hela kroppsvikten som t.ex, i samband med att resa sig från toaletten eller ur badkaret. Här ska du istället installera ett stödgrepp med beslag, för montering på väggen – detta kan du naturligtvis också få hos Seniorlife. Se hela vårt urval av stödgrepp HÄR.

Sugpropparna ska monteras över en helt slät icke-porös yta. Greppet har ett fält som indikerar om sugproppen inte har tillräcklig kontakt med ytan. Sugproppen ska sitta fast på hela sug-ytan, och inte över fogar.

Du ska rengöra och avlägsna kalk på väggen innan användning, även om du inte kan se att det finns kalk. Detta påverkar nämligen hur bra sugpropparna fäster.  

 

 

 

 

Mer information
HMI nr. 73685