Medicin- och doseringsaskar

Praktiska piller- och doseringaskar

På SeniorLife har vi ett stort urval av doseringsaskar till medicin. En doseringsask är bra att ha i vardagen men väldigt praktisk när du ska på semester och behöver hålla ordning på din medicin. På den här sidan hittar du även tablettkrossare/delare och en blisterpack penna som som hjälper dig att lättare få ut medicinen ur förpackningen. 

Sätt fallande sortering

23 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

23 artiklar

per sida

Få bättre överblick med en doseringsask

Det är inte alltid lätt att hålla ordning på medicinen i vardagen. Det kan vara många piller eller tabletter som ska tas vid olika tidpunkter och därför kan man fort förlora överblicken. Som tur är finns det hjälp att få på detta område – med en doseringsask får du snabbt ordning på ditt dagliga intag av medicin.

Det smarta med en doseringsask är att den är indelad i små fack som anger dagar och tidpunkter. På så sätt blir det enkelt för dig eller din assistent att sortera din medicin i förhand genom att lägga dem i de olika facken. Sedan är du redo för veckan och behöver inte använda energi på att komma ihåg när, och vilka piller du ska ta.

Hos SeniorLife har vi många olika typer av doseringsaskar för många olika slags behov och i många olika eleganta designer. Det finns ingen anledning till att en pillerask ska se tråkig eller klinisk ut. Därför har vi många snygga och färgglada askar som sätter lite mer färg på vardagen.

En av våra mest populära varor är vår doseringsask från MediCase som ger en överskådlig och enkel överblick över veckans medicin. Asken har en stilren design och kan väljas i flera olika fina färger.

Planera med doseringaskar

Hos SeniorLife har vi många olika doseringsaskar i många olika fina designer. Gemensamt för våra doseringsaskar är att de lämpar sig för att att förvara piller för en vecka i taget. Det flesta av doseringsaskarna har sju olika fack - ett för veckans alla dagar. Varje fack är indelat i fyra utrymmen till olika tider på dygnet.

En doseringsask kräver att du planerar ditt förbruk av medicin för hela veckan och lägger tabletterna i rätt fack. Detta behöver inte vara en tidskrävande uppgift men kräver naturligtvis en viss mängd fokus och noggrannhet. Det lättaste är att fokusera på en medicin åt gången som du fördelar i de olika facken. Här följer du bara läkarens ordination – till exempel ”en tablett tre gånger dagligen” eller liknande.

Innan du börjar dela in din medicin i doseringsasken rekommenderas att gör ett schema över all din medicin. Detta är ett väldigt användbart redskap att sortera utifrån, efter som det ger en komplett översikt, och du riskerar inte att glömma något. Din läkare eller sjuksköterska kan hjälpa dig att göra en översikt så att du kan ha den nära till hands.

Många fördelar med en doseringsask

Doseringsaskar är en oumbärlig hjälp i vardagen för riktigt många äldre och personer med ett större medicinförbruk. Den största fördelen är att du lättare kommer ihåg att ta all din ordinerade medicin på de korrekta tidpunkterna eftersom planeringen och sorteringen är gjord på förhand. På så sätt riskerar du inte att hoppa över viktig medicin eller ta fel tablett.

Med doseringsaskar slipper du hålla ordning på själva tabletterna – du behöver bara komma ihåg tiderna när du ska ta din medicin – och då ligger den redan klar i doseringsasken. Om du har problem med att komma ihåg saker, rekommenderas det att ställa in ett alarm, eller se till att en familjemedlem eller assistent att påminner dig om det. Det kan också vara en god idé att be om hjälp att sortera medicinen veckovis så det är fler som har insikt i det.

Köp mer än en doseringsask

De flesta doseringsaskar rymmer medicin till sju eller åtta dagar åt gången. Veckans sju dagar är markerade och ibland finns ett extra fack. Det kan du till exempel använda till medicin som endast skal tas vid behov och inte vid bestämda tidpunkter eller dagar. Det kan vara smärtstillande medicin som inte är receptbelagd, eller medicin vid anfall.

Om du vill ha en doseringsask med åtta fack kan du bland annat välja att köpa den här smarta doseringsasken från Medimax med ett fint etui i konstläder. Vi har även en liknande men lite mindre doseringsask från Medidos i olika färger. Oavsett vilken av våra doseringsasker du tycker bäst om kan du alltid vara säker på att du får en ask i hög kvalitet som håller länge.

För enkelhetens skull kan det vara bra att köpa flera olika doseringsaskar så att du har möjlighet att planera ditt medicinförbruk i två veckor åt gången. Det är en tidsbesparande lösning eftersom du inte behöver börja från början med sorteringen varje vecka utan bara varannan.

Få goda råd hos SeniorLife

Vi på SeniorLife har vi noga valt ut alla de varor vi har i vårt sortiment, och därför har vi också stor kunskap om alla våra produkter. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på mail@seniorlife.se så hjälper vi dig att svara på dina frågor.

Vill du veta mer? Frågor och svar

Vilka fördelar finns med en doseringsask?

En doseringsask är en enkel uppfinning med otroligt många fördelar:

  • Du slipper sortera din medicin flera gånger om dagen
  • Du får rätt mängd medicin
  • Du behöver inte komma ihåg vilken medicin som ska tas på vilka tidpunkter
  • Den är liten och lätt att ha med i väskan och på semestern

Vilken doseringsask ska jag välja?

Hos SeniorLife kan du välja mellan doseringsaskar som har plats till medicin både en dag och en vecka åt gången. Du kan med fördel välja en doseringsask med sju eller åtta fack som räcker till en veckas medicinförbruk, så att du endast ska sortera din medicin en gång i veckan, Veckodagar och tidpunkter är markerade på doseringsasken.

Kan man få doseringsaskar i snygg design?

Ja, det kan man! Vem har sagt att en doseringsask ska se tråkig och klinisk ut? Hos SeniorLife kan du välja mellan eleganta etuier i mpnga fina färger, några inbundna i läder.