Koppar och muggar

Pipmuggar, dricksglas och muggar till äldre

Små saker kan göra en stor skillnad. SeniorLifes praktiska pipmuggar och muggar till äldre människor är inget undantag. Vårt sortiment av pipmuggar, räfflade koppar och glas är speciellt designade för människor som har motoriska svårigheter och behov för extra säkerhet och minsta möjliga belastning av muskler och leder.

 

Välj bland många slags pipmuggar

Det är livsnödvändigt att få i sig vätska och därför bör det vara en så problemfri upplevelse som möjligt.

Hos SeniorLife kan du köpa många olika typer av muggar och koppar som är speciellt utformade för äldre och personer med funktionsnedsättning. I vårt breda sortiment hittar du åtskilliga pipmuggar, alla otroligt lätta att dricka genom det smarta locket med den så kallade ”pipen”.

En pipmugg är designad så att du undgår att spilla när du dricker och för att förenkla drickprocessen.

En pipmugg för vuxna används till exempel på vårdhem eller sjukhus. Många äldre och sjuka kan nämligen ha svårt att inta vätska om de är svaga eller sängliggande, och då är en pipmugg en väldigt stor hjälp.

Själva pipen i våra pipmuggan kan fås i olika storlekar som har betydelse för hur fort vätskan rinner igenom. Om du har problem med att svälja eller är väldigt svag, rekommenderas det att välja en pipmugg med mindre pip (tex 4 mm eller en modell med flera små hål). På det här sättet reducerar du risken för att sätta vätskan i halsen, eftersom den rinner långsammare igenom pipen. Det kan också vara en bra idé att köpa flera lock med olika storlek på hålen att alternera mellan.   

Var uppmärksam på, att i vissa fall är locket inkluderat i köpet av mugg och i andra ska det köpas separat. Under varje enskild produkt står det klart och tydligt om locket är inkluderat, eller om det finns möjlighet att göra ett kompletterande köp (och i så fall vilka lock som passar).

Våra pipmuggar finns i både plast och glas och kan användas till både varmt och kallt innehåll. De anatomiskt formade munstycket ger dig en behaglig och spillfri drickupplevelse.

Köp koppar med handtag

En kopp med handtag säkerställer ett bra och säkert grepp och är därför väldigt praktiskt om du har nedsatt styrka i händer och fingrar. Dessutom är handtag speciellt lämpligt för varma drycker eftersom du slipper hålla direkt i den varma muggen eller koppen.

Seniorshop kan erbjuda många typer av koppar och muggar med handtag – naturligtvis även pipmuggar.

Väldigt många av våra muggar kan kompletteras med ett praktiskt dricklock, både med eller utan pip, som kan vara till stor nytta för många. Du hittar de relevanta upplysningarna under varje enskild produkt, så att du enkelt kan lägga dina kompletterande köp i varukorgen och vara säker på att de passar.

Sugrör till pipmugg

Under den här kategorin hittar du sugrör och annat smart och praktiskt tillbehör till dina koppar och pipmuggar. Fördelen med sugrör är att det underlättar ännu mer att dricka om man till exempel är sängliggande.

Den stora hjälpen med sugrör är nämligen att du inte behöver föra upp koppen till munnen. Det kan därför vara en stor fördel att köpa ett sugrör till din kopp eller pipmugg så att du alltid kan inta dina drycker utan problem.

Du kan bland annat köpa ett sugrör med ventil som håller in vätskan så att det inte sugs in luft i röret.

HÄR kan du se alla sugrör och tillbehör till koppar och muggar.