Rygg- och ländkuddar

Kuddar med bra stöd för rygg och ländrygg

Vi förhandlar flera olika modeller av kuddar för både rygg och länd som ger ett bra stöd, utan att kompromissa med komforten. Oavsett om du har tendens att svanka i ryggen, eller om du bara sitter mycket under dagen, så kan det vara en bra anledning att överväga att köpa en kudde för optimalt stöd. Så vänta inte för länge – räta på ryggen och köp din rygg- eller ländkudde i dag.

Kuddar med stöd för rygg och ländrygg

Seniorlife erbjuder flera olika modeller av kuddar för både rygg och länd som ger ett bra stöd, utan att kompromissa med komforten. Oavsett om du har tendens att svanka i ryggen eller om du bara sitter mycket under dagen, så kan det vara en bra anledning att överväga att köpa en kudde för optimalt stöd. Så vänta inte för länge – räta på ryggen och köp din rygg- eller ländkudde i dag.

Kuddar med bra stöd för rygg och ländrygg

Vi förhandlar flera olika modeller av kuddar för både rygg och länd som ger ett bra stöd, utan att kompromissa med komforten. Oavsett om du har tendens att svanka i ryggen, eller om du bara sitter mycket under dagen, så kan det vara en bra anledning att överväga att köpa en kudde för optimalt stöd. Så vänta inte för länge – räta på ryggen och köp din rygg- eller ländkudde i dag.

Kuddar med stöd för rygg och ländrygg

Seniorlife erbjuder flera olika modeller av kuddar för både rygg och länd som ger ett bra stöd, utan att kompromissa med komforten. Oavsett om du har tendens att svanka i ryggen eller om du bara sitter mycket under dagen, så kan det vara en bra anledning att överväga att köpa en kudde för optimalt stöd. Så vänta inte för länge – räta på ryggen och köp din rygg- eller ländkudde i dag.

Sätt fallande sortering

10 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

10 artiklar

per sida

Det är viktigt att lyssna till sin kropp. Har man ont i ryggen, kan det vara kroppen som försöker skicka en signal om, att man sitter fel eller faller ihop. Men det finns ingen anledning att vänta, tills smärtorna  börjar. Med en kudde eller ryggkudde, kan du själv aktivt hjälpa till med att förebygga skador och smärtor, som en belastande sittposition kan föra med sig.

Våra ryggkuddar finns i flera modeller, former och färger. Vi har kudden till rullstolen, för dig som behöver hjälp och stöd, för att sitta bra i rullstolen. Vi har uppblåsbara kuddar, som är utroligt lätta att justera, och därför också ger det bäst möjliga stöd för just din rygg. 

Har man redan smärtor i rygg och ländryggen, har våra kuddar en lindrande effekt, som mindskar eksisterande smärtor. Lyssna på kroppens signaler, dröj inte – vi hjälper gärna med att hitta den bästa lösningen för dig och din rygg.

Undgå ryggont med en rygg- eller ländkudde

Det är viktigt att lyssna på sin kropp – oavsett hur gammal man är. Har du ont i ryggen eller ländryggen kan det vara kroppens sätt att signalera att du sitter på fel sätt. Men det finns ingen anledning att vänta tills smärtan redan uppstått. Med en rygg- eller ländkudde kan du aktivt bidra till att förebygga de skador och den smärta som belastande sittställningar kan medföra.

Har du redan ont i ryggen och länden kan flera av våra rygg- och ländkuddar ha en lindrande effekt som reducerar den existerande värken. Ta alltid din kropps signaler på allvar!

Hos Seniorlife marknadsför vi flera olika modeller av både ryggkuddar och ländkuddar som ger ett bekvämt stöd för ryggen och länden, utan att försämra din generella sittkomfort. Det kan vara en bra idé att överväga att investera i en rygg- eller ländkudde om du har en tendens att svanka i ryggen eller sitter ned mycket under dagen. Med en bra rygg- eller ländkudde är du på god väg att uppnå en bättre kroppshållning och få en rygg som är fri från skavanker.

Det finns många olika ryggkuddar

Det är väldigt många av oss som har en tendens att sitta felaktigt och falla ihop i ryggen. Det är ett vanligt problem som uppstår när man sitter ned mycket. Det kan till exempel uppkomma när man ofta använder rullstol, kör mycket bil eller har ett kontorsarbete där man vanligtvis sitter ned många timmar per dag. Omedvetet börjar man böja eller ”krumma” rygge, som också blir hoptryckt på ett sätt som snabbt kan ge upphov till ryggont, speciellt på sikt.

Som tur är kan en bra rygg- eller ländkudde bidra till att förbättra din sittställning betydligt – och därmed även din rygg.

Hos Seniorlife har vi flera olika slags ryggkuddar som kan avhjälpa din smärta. Våra ryggkuddar och ländkuddar finns i flera olika modeller och färger. Vi har kuddar till rullstolsanvändaren som behöver hjälp och stöd för satt inte sitta snett i rullstolen. Vi har också ryggkuddar och ländkuddar som är uppblåsbara och otroligt enkla att justera genom att blåsa in eller släppa ut luft. Dessutom har vi kuddar med justerbar rem som gör det möjligt för dig att spänna fast kudden på ryggstödet.

Fördelarna med en ländkudde i formbar memoryskum

När du behöver en avlastande kudde som ger ett bra stöd och naturlig vila till den nedersta delen av ryggraden är en kudde av formbar memoryskum ett upplagt val. Här får du en ergonomisk ryggkudde som är både flexibel och bekväm vilket ger ett optimalt stöd till länden och ryggraden. Detta beror på att det formbara memoryskummet anpassar sig efter användare.

Hos oss hittar du länd- och ryggkuddar i bekväma och praktiska material

När du letar efter en ländkudde eller ryggkudde kan det vara en bra idé att titta på andra  produktdetaljer utöver form och innehåll. En bra kudde är nämligen genomgående bekväm och praktisk. I vårt sortiment på den här sidan kan du bland annat hitta en ländryggskudde i mjuk velour eller bomull som ger dig optimal komfort och är otroligt bekväm

För rullstolen hittar du bland annat rygg- och sittstöd där du kan köpa ett avtagbart överdrag. Vi har även länd- och ryggkuddar där du kan enkelt kan ta av överdraget och tvätta det.

Därför ska du tänka på din hållning

Det är viktigt att ta hand om sin kropp hela livet och det gör du bland annat genom att ha en korrekt kroppshållning. En dålig kroppshållning kan resultera i smärta och spänningar i ryggraden. Därför är det alltid en bra idé att ta reda på om det finns anledning till förbättring inom det här området.

Det kräver en insats att göra sig av med en dålig kroppshållning och det kan vara svårt att påminna sig själv om att sträcka på sig när man sitter ned – speciellt om man har gjort precis tvärtom under en lång tid. Många av oss är nog bekanta med att plötsligt inse att man suttit hopsjunken på kontorsstolen alldeles för länge och är tvungen att räta på ryggen för att åter finna en korrekt kroppshållning. 

Om du har lagt märke till att du har en dålig hållning är en ländkudde en väldigt bra investering. Det smarta med en ländkudde är att den automatiskt ser till att du sitter i en gynnsam och ergonomiskt korrekt position. Därmed får din ryggrad en naturlig vila och du behöver inte själv tänka på att räta upp din rygg

För att förebygga smärta är det även viktigt att hålla kroppen aktiv så gott det går genom träning och olika övningar. När du stärker dina muskler förbättrar du blodcirkulationen och flexibiliteten vilket gynnar hela kroppen.

Så avlastar du din rygg med en rygg- eller ländkudde

Om du har ont i ländryggen bör du investera i en bra ländkudde eftersom den är utformad för att stödja svanken i länden så att du sitter mer upprätt och ergonomiskt korrekt. Du placerar ländkudden längst ned i din stol, fåtölj, bilsäte eller liknande, så att den passar in i ländens naturliga svaj och därmed ger extra stöd till den nedre delen av din ryggrad. När du intar den här sittställningen sitter du rak i ryggen och överkroppen faller inte ihop.

Det kan ta lite tid att vänja sig vid en ländkudde om du har suttit felaktigt under en längre tid. Du kommer troligtvis märka att dina muskler får jobba hårt den första tiden, när du plötsligt sitter i en mer upprätt position – men din rygg kommer att tacka dig i det långa loppet.

Upptäck fler stödkuddar hos Seniorlife

Hos Seniorlife hittar du många kuddar som är designade för att ge god komfort och bekväm avlastning i vardagen. Här kan du bland annat ta en titt på vårt urval av sittkuddar som liksom våra ryggkuddar hjälper dig med att upprätthålla en korrekt kroppsposition och avlastar ryggen – samtidigt som de bidrar till en god sittkomfort. I vårt urval hittar du runda, fyrkantiga och tryckavlastande kuddar samt kuddar till rullstol. Våra kuddar till rullstolar är självuppblåsande och tryckavlastande vilket gör att kudden effektivt anpassar sig efter användarens längd och former.

Behöver du extra stöd till nacken? I vårt urval av stödkuddar kan du bland annat hitta komfortabla nackkuddar som ger ett bra stöd till huvud och nacke. En nackkudde är idealisk att använda i hemmet, i bilen, på tåget och i andra former av transportmedel där det kan vara svårt att sitta bekvämt. Du hittar dessutom kuddar som avlastar örat, anatomiska huvudkuddar, positionskuddar samt ben- och armkuddar som säkerställer en bekväm avlastning när du sitter ned.

Få hjälp och vägledning hos Seniorlife

Det viktigaste för oss är att du är nöjd och trygg när du handlar i vår webshop. Därför kan du alltid kontakta vår erfarna kundservice så hjälper vi dig fram till rätt produkt och svarar på dina frågor. Så om du behöver hjälp att hitta en passande rygg- eller ländkudde kan du alltid skriva till oss på mail@seniorlife.se