Värmekuddar

Hitta din värmekudde eller värmeflaska här

En värmekudde kan vara ett mycket effektivt sätt att lindra smärta på om du besväras av spänningar och ömhet i nacke, axlar, fötter eller mage. Vi har flera olika typer av värmekuddar som kan värmas i mikrovågsugn, men även elektriska värmekuddar, värmekuddar som du fyller med varmvatten, kylkuddar som läggs i frysen och många andra typer och modeller.

Hitta din värmekudde eller värmeflaska här

En värmekudde kan vara ett mycket effektivt sätt att lindra smärta på om du besväras av spänningar och ömhet i nacke, axlar, fötter eller mage. Vi har flera olika typer av värmekuddar som kan värmas i mikrovågsugn, men även elektriska värmekuddar, värmekuddar som du fyller med varmvatten, kylkuddar som läggs i frysen och många andra typer och modeller.

Sätt fallande sortering

11 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

11 artiklar

per sida

Värmekudde mot smärtor

Ibland är en värktablett inte rätt sätt att lindra smärta på. Om du önskar en mer naturlig form av smärtlindring kan något så enkelt som en värmekudde vara till stor hjälp. Om du upplever ömhet eller stelhet i nacke, axlar eller mage så är en värmekudde helt klart en god lösning för dig.

De flesta människor upplever med jämna mellanrum smärta eller ömhet i rygg, ländrygg eller nacke som effektivt kan reduceras med en bra värmekudde. Värmen gör att blodcirkulationen ökar så att leder och muskler mjukas upp och blir smidigare. Värmen påverkar också kroppens smärtcentrum och smärtimpulserna i nerver och reflexer.

Om du till exempel lider av spända muskler eller knutor är en värmekudde ett mycket effektivt hjälpmedel för att lindra dessa smärtor och besvär. En värmekudde kan också vara ett riktigt bra redskap i förbindelse med rehabilitering eftersom den främjar smidigheten i muskler och leder.

Så här värmer du upp din värmekudde

Det finns flera olika typer av värmekuddar. En del kan värmas i mikrovågsugn andra ska du bara hälla varmt vatten i en tredje kan även användas som kylkudde. Det finns också elektriska värmekuddar som är enkla att manövrera.

Värmekuddar för mikrovågsugn

Om du har en mikrovågsugn hemma är det otroligt lätt att värma din kudde så den är klar att användas. En värmekudde för mikrovågsugn är en mer modern uppfinning som är speciellt designad för att kunna värmas i mikrovågsugn
När du ska värma kudden är det viktigt att du följer bruksanvisningen noga. På så sätt kan du vara säker på att värmekudden uppnår den rätta temperaturen och du riskerar inte heller att förstöra den.

Värmeflaska till varmt vatten

Om du inte har en mikrovågsugn finns det möjlighet att köpa en bra varmvattenflaska som du bara fyller med varmt vatten. Kom ihåg att du inte får hälla i kokande vatten, utan bara varmvatten från kranen.

Elektrisk värmekudde

Du kan också få en elektrisk värmekudde som värms upp genom att den kopplas till en strömkälla. Med en elektrisk värmekudde har du möjlighet att att justera temperaturen till olika nivåer.

Kylkudde

Smärtlindring är ofta individuellt och vissa uppnår bäst lindring genom att kyla ned problemområdet istället för att värma det. Därför kan de flesta av värmekuddarna vi säljer på Seniorlife även användas som kylkuddar. En kylkudde är speciellt effektiv till att lindra symtom som huvudvärk, migrän, trötthet, feber eller feberfrossa. Du lägger bara din kylkudde i frysen, så är den inom kort klar att användas.

Välj rätt värmekudde

När du ska välja en värmekudde är det först och främst viktigt att fastställa ditt behov. Behöver du till exempel en värme- eller en kylkudde? Eller kanske en kombination av båda varianterna? Du bör också ta ställning till om den ska kunna värmas upp i mikrovågsugn eller om du själv ska fylla varmt vatten i den.

KOM IHÅG

Det rekommenderas att aldrig använda värmekudden mer än 20 minuter åt gången för att undvika att skada huden. Detta är särskilt viktigt när man använder elektriska värmekuddar och värmetäcken som inte stänger av värmen automatiskt.

Det är också viktigt att du inte somnar när du använder värmekuddar, eftersom det kan orsaka hudirritation eller i värsta fall brännsår.

Hitta din nästa värme- eller kylkudde hos Seniorlife

En värmekudde är smärtlindrande men kan naturligtvis också användas till att bara hålla värmen en kall vinterkväll. Vilket ditt behov än är så kan du alltid hitta en bra värmekudde hos Seniorlife -  med vätskeinnehåll eller andra typer av innehåll.

Ta en titt på vår fina värmekudde med körsbärskärnor, som både kan värmas i mikrovågsugn och vanlig ugn.

Om du har några frågor eller behöver råd om vilken värmekudde du bör välja är du välkommen att kontakta vår kundservice mail@seniorlife.se så hjälper vi dig.