Toppmadrass, tryckavlastning

Anti-decubitus/tryckfördelningsmadrass tillverkad i SAFE ViscoPore-skum. Toppmadrassen madrassen lindrar besvär och smärta vid bl.a. diskbråck, fibromyalgi, muskelspänningar och värk i bäcken och ländrygg.

Toppmadrassen har en längd på 200 cm. Madrassen kan väljas i två bredder: 80 och 90 cm. Dessutom väljs tjocklek utifrån användarens vikt - se varianter för viktintervall (6 cm finns endast i 90 cm bredd).

2595,00  kr
Varunr.
281375G

Övre madrassen är ett miljövänligt val och har en miljövänlig certifiering. Madrassen är tillverkad av ett unikt polyesterbaserat polymermaterial med öppen cell: SAFE (Shock Absorbing Foam Exclusive). Övre madrassen tillverkas i två olika typer av SAFE viskoelastiskt skum.

Skummet som madrassen är gjord av är fritt från halogener, arsenikkomponenter och flyktiga kemikalier och utgör inte ett hot mot naturen vid bortskaffande.

Du kan använda ett vanligt ark över övermadrassen eller köpa en silkeslen inkontinensskydd med mjuk cell (se artikelnummer 281400 och 281401).

Vilken modell ska du välja?

Modell Färg Tjocklek Storlek Användarvikt
Medium Pink 3 cm 200x80 cm el. 200x90 cm 50-80 kg
Medium/Fast Pink/Grå 4 cm 200x80 cm el. 200x90 cm 80-130 kg
Medium/Blød Pink/Gul 6 cm 200x90 cm Op til 130 kg


Pink topmadras, 3 cm til 50-80 kg:

Modell Färgtjocklek Storlek Patientvikt
Medium rosa 3 cm 200x80 cm el. 200x90 cm 50-80 kg
Medium / fast rosa / grå 4 cm 200x80 cm el. 200x90 cm 80-130 kg
Medium / mjuk rosa / gul 6 cm 200x90 cm Upp till 100 kg

Rosa övermadrass, 3 cm till 50-80 kg:

Tryckavlastande medium mjuk madrass för person med medelvikt. Även kallad äggmagasin, tryckförsörjning av sår och läkning av vävnadsskada fram till steg 3. Övre madrassen är smärtlindrande vid många störningar såsom skivsprolaps, bäckenartrit, artros och nedre ryggsmärta.

Rosa / grå övermadrass, 4 cm till 80-130 kg:

Tryckavlastande medelstark övre madrass för tryckfördelning, även känd som äggbricka madrass, fungerar som trycksår ​​förebyggande och läkande för vävnadsskada fram till steg 3. Övre madrassen är smärtlindrande genom skivsprolaps, bäcken upplösning, sned rygg, skolios, lindrar smärta i ryggen och ger optimal återhämtning i återhämtning.

Rosa / gul övermadrass, 6 cm upp till 130 kg:

Tryckavlastande madrass med mjukt medeltryck, även kallad äggbricka-madrass, fungerar som trycksårförhindrande och läkning för vävnadsskada fram till steg 3. Övre madrassen är smärtlindrande av cancer, fibromyalgi, skleros (MS), artros, muskelspänning, terminal vård och lugnande demens. Övre madrassen ger optimal återhämtning efter träning i träningskurser och rehabiliteringskurser.

NOTERA! Denna övermadrass rekommenderas för många smärta, t.ex. vid artrit och fibromyalgi.

Funktioner och fördelar

Du kan använda ett vanligt lakan till madrassen eller köpa ett silkeslent Soft-Cell överdrag - se varunr 281400 och 281401.

Toppmadrassen är ett bra, miljömässigt val och är miljöcertifierad. Madrassen är tillverkad i ett enastående polyester-baserat polymer-material med öppna celler: SAFE (Shock Absorbing Foam Exclusive). Toppmadrassen är producerad i två olika slags SAFE visko-elastiska skum. Skummet är fritt från halogener, arsenikkomponenter och flyktiga kemikalier och som avfall utgör det inget hot mot naturen.

 
Vilken modell ska du välja?

Modell Färg Tjocklek Storlek Användarvikt
Medium Rosa 3 cm 200x80 cm/200x90 cm 50-80 kg
Medium/Fast Rosa/Grå 4 cm 200x80 cm/200x90 cm 80-130 kg
Medium/Mjuk Rosa/Gul 6 cm 200x90 cm Upp till 130 kg

 

Rosa toppmadrass, 3 cm, 50-80 kg:

  • Tryckavlastande medium mjuk madrass för personer med medelvikt med förebyggande effekt vid liggsår och läkande vid vävnadsskador upp till stadie 3. Toppmadrassen är smärtlindrande vid många olika besvär såsom diskbråck foglossning, slitgikt, artros och smärta i ländryggen.

Rosa/grå övermadrass, 4 cm, 80-130 kg:

  • Tryckavlastande medium/fast toppmadrass med förebyggande effekt vid liggsår och läkande vid vävnadsskador upp till stadie 3. Toppmadrassen är smärtlindrande vid diskbråck, sned ryggrad och skolios samt avhjälper smärta i ländryggen och främjar optimal återhämtning vid rehabilitering.

Rosa/gul toppmadrass, 6 cm, upp till 130 kg:

  • Tryckavlastande mjuk/medium toppmadrass med förebyggande och läkande effekt på vävnadsskador upp tills stadie 3. Smärtlindrande vid cancer, fibromyalgi, skleros (MS), artros, muskelspänning, långvård och lugnande vid demens. Främjar optimal återhämtning efter träning och vid rehabilitering.
  • NOTERA! Denna toppmadrass rekommenderas vid kraftiga smärtor vid t.ex. vid artrit och fibromyalgi.

 

Toppmadrassen är tillverkad i kvalitetsmaterialet SAFE: Shock Absorbing Foam Exclusive

  • SAFE är temperaturberoende. Materialet reagerar på kroppsvärmen, mjuknar och ger ett skonsamt stöd.
  • SAFE "flyter" och anpassar sig till den exakta konturen av kroppen och ger en effektiv tryckfördelning.
  • SAFE säkerställer tillräcklig ventilation till huden och upprätthåller en bekväm kroppstemperatur.
  • SAFE absorberar fukt från kroppen, transporterar bort den och lämnar ytan torr och bekväm.
  • SAFE väger inte mycket och är lätt att hantera.

 
Hållbarhet och rengöring

En bra kvalitet på skummaterialet är inte den enda förutsättningen för att säkerställa en lång livslängd för toppmadrassen. Även om den har ett vattenavvisande överdrag (PUR) är det inte är en garanti för att den inte kommer att bli smutsig eller infekterad. Därför är det viktigt att skummaterialet kan tvättas och steriliseras. 

En regelbunden rengöring av både överdraget och toppmadrassen försäkrar en ren och hygienisk miljö. Toppmadrassen kan tvättas i maskin i 95°C samt torktumlas och ång- eller varmluftsteriliseras i 134°C.

 

Mer information
Längd 200 cm
Material SAFE ViscoPore skum
Bredd 80 eller 90 cm
Tvätt 95 gr.
Torktumlare Ja